Halloween

Halloween boekjes kinderen

Halloween is als feest bij ons echt aan een opmars bezig. Ook kleine kinderen komen nu in aanraking met Halloween en stellen zich vragen bij wat ze allemaal zien en horen. met de leuke boekjes in deze lijst leer je je kinderen op een speelse wijze meer over het feest dat Halloween is.

De leukste Halloween boekjes

Het spookje en de vleermuisjes

een dik boekje voor peuters over Halloween
gepubliceerd vrijdag 6 september 2019
Halloween prentenboeken - Het spookje en de vleermuisjes

Dit kinderboek staat in   3 - 4 jaar  

Een spannend maar vooral leuk en grappig prentenboek over griezelen rond Halloween. Met veel spelletjes en opdrachten. Voor lieve spookjes vanaf 3 jaar. Het spookje woont met de muisjes en de spinnetjes in het kasteel. In het hoogste torentje durven ze niet te komen. Tot ze op zoek gaan naar de grote ketel om pompoensoep te maken … Met hun nieuwe vriendjes uit het torentje én met de dieren van het bos vieren ze daarna een geweldig griezelfeest!

Door de leuke spelletjes en opdrachten in Het spookje en de vleermuisjes kan je er lekker lang mee voort met je peuter(s). Zoals altijd erg mooi en gepast geïllustreerd door Liesbet Slegers en wat ons betreft een aanrader als presentje voor Halloween voor ouders met kleine kinderen. Heel leuk boekje.

Tags: 

Luuk en Lotje - Het is Halloween!

de tweeling ontdekt dit leuke feest
gepubliceerd dinsdag 22 augustus 2017
Leuke Halloween boekjes kinderen - Luuk en Lotje - Het is Halloween!

Dit kinderboek staat in   3 - 4 jaar  

Luuk en Lotje - Het is Halloween! is een vrolijk en herkenbaar verhaal over Halloween voor de allerkleinsten. Voor moedige spookjes en heksjes vanaf 3 jaar.

Het is Halloween! De tweeling Luuk en Lotje gaat op griezeltocht. Luuk verkleedt zich als spook en Lotje als heks. Ze zetten pompoenmannetjes aan de deur en maken lekkere hapjes. Dan gaan ze samen met papa op pad. Halloween is griezelig gezellig!

Tags: 

Spookje Spartacus

een leuk voorleesboekje vanaf 3 a 4 jaar
gepubliceerd zaterdag 13 september 2014
leuke Halloween boekjes - Spookje Spartacus

Dit kinderboek staat in   3 - 4 jaar   5 - 6 jaar  

Een warm prentenboek van Guido van Genechten over een heel bijzonder spookje. Voor rustige en iets minder rustige spookjes vanaf 4 jaar. 'Lang geleden, op reis door Schotland met mijn ouders, ontmoette ik Spartacus in een oud kasteel. Hij vertelde me zijn levensverhaal, dat ik altijd onthouden heb. "Spoken bestaan alleen in boeken, Guido," zei mijn vader. Daarom wilde ik dus, zoveel jaren later, dit boek over én voor Spartacus maken. Zo blijft hij bestaan.'

Spookje Spartacus gaat over een heel erg lief spookje en op die manier kan je bij sommige jonge kinderen misschien hun angst bespreekbaar maken. Ook geschikt bijvoorbeeld om eens met Halloween voor te lezen. Mooie illustraties en een erg schattig verhaaltje. Een aanrader voor ons.

Kopen bij bol.com

Tags: 

Kas en Saar vieren Halloween

Halloween prentenboekje vanaf 3 jaar
gepubliceerd vrijdag 25 september 2020
Halloween prentenboek - Kas en Saar vieren Halloween

Dit kinderboek staat in   3 - 4 jaar  

Kas en Saar vieren Halloween is een vrolijk en herkenbaar verhaal over een Halloweenfeest op school. Voor heksjes en spookjes vanaf 3 jaar. Het is Halloween!

Kas en Saar mogen enge kleren aan naar school. Daar drinken ze een toverdrankje, gaan ze op speurtocht, doen ze leuke spelletjes en maken ze griezelige knutselwerkjes. En dan komt de geheimzinnige spookjesjager op bezoek. Op wie lijkt hij?

Een leuk voorleesboekje en kijkboekje om kleine kinderen spelenderwijs bekend te maken met Halloween. Zoals altijd zijn de boekjes van Kas en Saar erg mooi getekend en is het verhaaltje boeiend.

Tags: 

Anna viert Halloween

leer Halloween kennen met Anna
gepubliceerd donderdag 6 oktober 2022
peuterboek Halloween - Anna viert Halloween

Dit kinderboek staat in   3 - 4 jaar  

Het is Halloween. Anna’s mama versiert het huis en papa maakt van een pompoen een griezelmannetje dat licht geeft. En Anna? Die wordt heksje Anna.

Dan komt buurjongen Arthur Anna halen. Samen volgen ze het griezelpad en daarna is er spinnensoep. Anna vindt het allemaal een beetje eng, maar vooral spannend en fijn.

Anna viert Halloween is een vrolijk Halloweenverhaal waarin Anna ontdekt dat een beetje griezelen best leuk kan zijn. Voor peuters vanaf 30 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.

Tags: 

Zoekboek Rik en de herfst

het nieuwste boekje over de herfst, vanaf 4 jaar
gepubliceerd woensdag 27 juli 2022
Zoekboek Rik en de herfst - kinderboeken herfst

Dit kinderboek staat in   3 - 4 jaar   5 - 6 jaar  

Het wordt kouder, de blaadjes vallen van de bomen, eekhoorns verzamelen nootjes ... Het is herfst!

Rik gaat samen met mama en papa naar het bos. Hij doet zijn regenjas en laarzen aan. In zijn mandje verzamelt hij herfstblaadjes en kastanjes, voor in de klas.

En kom je ook mee griezelen op het halloweenfeestje? Natuurlijk is Sam de poes weer van de partij. Waar heeft zij zich verstopt? En kan je overal het kleine kaboutertje vinden? Ga dan op zoek naar de pompoenen in de klas en de diertjes in het bos. Zie jij de egel,het konijn en de uil?

Tekst en illustraties: Liesbet Slegers

Kaatje viert Halloween

het allernieuwste Halloween boekje is uit!
gepubliceerd donderdag 31 augustus 2023

dit boek staat in beste kinderboek 2023

Halloween boekjes kinderen - Kaatje viert Halloween

Dit kinderboek staat in   1 - 2 jaar   3 - 4 jaar  

Het is Halloween. Kaatje gaat verkleed als heksje naar school. In de klas is het een echt griezelfeest. Ze knutselen spookjes, spelen een heksenspel en dansen op griezelmuziek.

’s Avonds gaat Kaatje samen met Karel, Ali en papa zingen in de straat. Wat is Halloween toch leuk! Een vrolijk griezelverhaal over Halloween.

Voor peuters vanaf 24 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.

Tags: 

Horrorland - Escape

om zelf te lezen vanaf 10 jaar
gepubliceerd woensdag 15 februari 2023

dit boek staat in beste kinderboek 2023

Horrorland - Escape

Dit kinderboek staat in   9 - 10 jaar   11 - 12 jaar  

Cody droomt ervan om naar de opening van Escape te gaan, het nieuwste en spannendste attractiepark ter wereld. Helaas is dat alleen weggelegd voor de rijke en coole kinderen, en daar hoort Cody niet bij. Als er een paar kaarten worden verloot, ontvangt hij tot zijn grote verbazing een van die uitnodigingen.

Eenmaal binnen, weet hij niet wat hij ziet! Het begint fantastisch, maar al gauw verandert zijn droom in een nachtmerrie. De attracties zijn levensgevaarlijk, kinderen verdwijnen en het spel wordt een gevecht op leven en dood. Kan Cody uit Escape ontsnappen?

Halloween

alles over Halloween voor peuters vanaf 3 jaar
gepubliceerd zaterdag 25 juni 2022
beste Halloween prentenboekjes - Halloween Liesbet Slegers

Dit kinderboek staat in   3 - 4 jaar  

De laatste dag van oktober vieren we Halloween. Dat is het griezelfeest. Komen er dan echte spoken? Welnee, die bestaan natuurlijk niet, maar je verkleden als spookje, heks of vampier is echt leuk. Huuuu!

Dit halloweenverhaal met vooral leuke en grappige prenten is een aantrekkelijke voorbereiding op Halloween voor lieve griezels vanaf 3 jaar.

Zo leren kinderen spontaan dat Halloween vieren niet eng is maar vooral leuk. Ze kunnen gewoon meespelen, net als de grotere kinderen.

Tags: 
Abonneren op RSS - Halloween