Ruth Wielockx

alle kinderboeken van Ruth Wielockx

Ruth Wielockx studeerde Voedings- en dieetleer aan de Universiteit van Leuven en Southampton. Ze behaalde ook haar lerarendiploma en gaf een tijdlang les. Toen ze in 2000 een jaar in Amerika verbleef voor het werk van haar echtgenoot, ging ze op zoek naar een bezigheid om de tijd in te vullen. Dit voerde haar naar de plaatselijke academie waar ze een aquarelcursus volgde. Hier ontdekte Ruth dat ze met veel plezier tekent. Dit inzicht in combinatie met het feit dat ze altijd al van boeken hield, leidde ertoe dat ze ging nadenken over haar eerste, eigen kinderboek.

alle kinderboekjes van Ruth Wielockx - website Ruth Wielockx

Kinderboeken van deze auteur

1

De kleine kerstboom

over een kleine boom die kerstboom wil worden
gepubliceerd 21 oktober 2019
De kleine kerstboom

Dit kinderboek staat in   3 - 4 jaar   5 - 6 jaar  

Een warm kerstverhaal over een kleine boom met een grote droom, en over de Kerstman natuurlijk! Voor kinderen (groot of klein) vanaf 4 jaar.

Vandaag is een speciale dag. Een heel jaar lang heeft Kleine Boom naar deze dag uitgekeken. ‘Misschien word ik dit jaar wel een echte kerstboom!’ zegt hij opgewonden.

Het is bijna Kerstmis. Vol ongeduld wacht een groepje bomen tot de kerstbomenverkoper hen komt halen. In welke woonkamer zullen ze terechtkomen? En welke pakjes zullen er op kerstavond aan hun voet liggen?

Over één ding zijn de bomen het eens: hun lieve vriend Kleine Boom is dit jaar nog te klein om kerstboom te zijn. Hebben ze gelijk?

De kleine kerstboom is een schattig kerstverhaal voor de allerkleinsten waar ze kunnen mee meeleven.

tags:

Kopen bij bol.com

2

Luuk en Lotje - Het is Pasen!

samen eieren rapen met Pasen
gepubliceerd 26 februari 2019
leuke paasboekjes - Luuk en Lotje - Het is Pasen!

Dit kinderboek staat in   1 - 2 jaar   3 - 4 jaar  

Luuk en Lotje - Het is Pasen! is een vrolijk en herkenbaar verhaal over Pasen voor de allerkleinsten. Voor iedereen die van de paashaas, eitjes rapen en chocolade houdt. Vanaf 3 jaar.

Het is Pasen! Luuk en Lotje verkleden zich en nemen een mandje mee naar de boerderij van boer Teun. Ze gaan eieren rapen. Ze zoeken in de wei tussen de lammetjes en in het kippenhok bij de kuikentjes. Zoek je mee?

De reeks van de vrolijke kinderen Luuk en Lotje is een aanrader voor peuters. Zachte tekeningen met leuke figuurtjes en telkens een vrolijk verhaaltje. Dit maal ontdekken Luuk en Lotje Pasen en gaan ze samen eieren zoeken. Super leuk natuurlijk en een van de beste peuterboekjes voor Pasen.

tags:
3

Luuk en Lotje - Het is kerst!

een leuk prentenboekje over Kerst
gepubliceerd oktober 2018
Luuk en Lotje - Het is kerst!

Dit kinderboek staat in   1 - 2 jaar   3 - 4 jaar  

Een vrolijk en herkenbaar verhaal over kerst. Voor iedereen die van kerstbomen, gezelligheid én cadeautjes houdt. Vanaf 3 jaar. Het is bijna kerst! Vandaag zetten Luuk en Lotje de kerstboom op en vanavond komen opa en oma op bezoek. Maar waar is de boom? Die staat nog in de tuin. Luuk en Lotje kiezen er eentje uit.

tags:
4

Luuk en Lotje - Het is carnaval!

vier carnaval met Luuk en Lotje vanaf 3 jaar
gepubliceerd 14 september 2017
Luuk en Lotje - Het is carnaval! - carnavalboekjes

Dit kinderboek staat in   3 - 4 jaar  

Een vrolijk en herkenbaar verhaal over carnaval. Voor piraten, prinsessen én andere feestvierders vanaf 3 jaar. Het is carnaval! De tweeling Luuk en Lotje gaat naar de carnavalsoptocht. Vandaag is Luuk een piraat en Lotje een prinses. Ze dansen mee op de muziek en gooien confetti in het rond. En wat gooit Prins Carnaval? Snoep natuurlijk!

In dit leuke boekje voor peuters Luuk en Lotje - Het is carnaval! leren jonge kinderen alles over carnaval. Het feest waarop iedereen zich verkleedt en een beetje gek doet. Zoals altijd zijn de boekjes van Luuk en Lotje heel leuk getekend.

tags:
5

Luuk en Lotje - Het is Halloween!

de tweeling ontdekt dit leuke feest
gepubliceerd 22 augustus 2017
Leuke Halloween boekjes kinderen - Luuk en Lotje - Het is Halloween!

Dit kinderboek staat in   3 - 4 jaar  

Luuk en Lotje - Het is Halloween! is een vrolijk en herkenbaar verhaal over Halloween voor de allerkleinsten. Voor moedige spookjes en heksjes vanaf 3 jaar.

Het is Halloween! De tweeling Luuk en Lotje gaat op griezeltocht. Luuk verkleedt zich als spook en Lotje als heks. Ze zetten pompoenmannetjes aan de deur en maken lekkere hapjes. Dan gaan ze samen met papa op pad. Halloween is griezelig gezellig!

Wat oudere mensen zijn niet zo bekend met Halloween en vinden het soms wat moeilijker hun kinderen of kleinkinderen over dit wat vreemde feest te vertellen. Met dit boekje lukt dat perfect en op een leuke manier. Net zoals bij alle boekjes in de Luuk en Lotje reeks is plezier verzekerd voor de allerkleinsten.

tags:
6

Luuk en Lotje - Het is zomer!

een zomers boekje voor peuters
gepubliceerd 12 juli 2017
peuterboekje zomer - Luuk en Lotje - Het is zomer!

Dit kinderboek staat in   1 - 2 jaar   3 - 4 jaar  

Het is zomer! De tweeling Luuk en Lotje gaat in de tuin spelen. Eerst smeren ze zich in met zonnecrème, want buiten schijnt de zon. Luuk en Lotje spelen samen in de zandbak en in het zwembadje. Daarna geven ze de bloemen water. En dan is Luuk opeens verdwenen. Waar zit hij toch?

Luuk en Lotje - Het is zomer! is een vrolijk en eenvoudig verhaal over de zomer. Voor peuters vanaf 30 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.

De reeks Luuk en Lotje biedt jonge kinderen veel plezier. Ze leven mee met de avonturen van de tweeling en leren dat het pas echt leuk is wanneer je samen speelt buiten. Ditmaal in de zomer, als het lekker warm is buiten en de zon volop schijnt. Ideaal om met water te spelen.

tags:
7

Luuk en Lotje - Het is lente

een leuk lenteboekje voor peuters
gepubliceerd 06 maart 2017
leuke lenteboekjes - Luuk en Lotje - Het is lente

Dit kinderboek staat in   3 - 4 jaar  

Het is lente! De tweeling Luut en Lotte gaat in de tuin spelen. De bomen hebben nieuwe blaadjes gekregen en de vogels maken een nest. Maar hé, wat piept er daar in de struiken? Een pluizig geel kuikentje! Wie zou de mama zijn?

Zoek je mee met Luuk en Lotje in Luuk en Lotje - Het is lente? Een vrolijk en eenvoudig verhaal over de lente. Voor peuters vanaf 30 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.

Luuk en Lotte zijn leuke peuterboekjes voor de allerkleinsten. Nu ontdekt de tweeling samen de lente en de diertjes die in dit leuke seizoen geboren zijn.

tags:
8

Luuk en Lotje - Het is winter

een leuk winterboekje voor peuters
gepubliceerd 10 oktober 2016
boekje winter peuters - Luuk en Lotje - Het is winter

Dit kinderboek staat in   1 - 2 jaar   3 - 4 jaar  

Luuk en Lotje - Het is winter is een vrolijk en eenvoudig verhaal over de winter. Voor peuters vanaf 30 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.

Het is winter! De tweeling Luuk en Lotje gaat in de tuin spelen. Ze doen een warme jas, wanten, een sjaal en winterlaarzen aan. Samen gaan ze de vogeltjes eten en drinken geven. Maar hé, wat gebeurt er? Opeens vallen er witte vlokjes uit de lucht! Wat kunnen Luuk en Lotje nu spelen?

Luuk en Lotje - Het is winter is een leuke toevoeging bij de vrolijke reeks peuterboekjes van Luuk en Lotje. Ditmaal speelt de tweeling buiten in de sneeuw als het winter is. Erg koud maar zo leuk om buiten te zijn en een sneeuwman te maken.

tags: