carnaval

kinderboeken carnaval

Carnaval is een van de leukste feesten van het jaar. In februarie, als de winter bijna ten einde loopt en de lente binnenkort gaat beginnen, verkleed iedereen zich en mag je een beetje gek doen, ook de kinderen. En de carnavalstoet is natuurlijk ook erg bijzonder.

Leuke carnaval boekjes kinderen

Kaatje viert carnaval

een nieuw prentenboekje over Carnaval!
gepubliceerd donderdag 30 november 2023

dit boek staat in beste kinderboek 2023

Kaatje viert carnaval - leuk prentenboek carnaval

Dit kinderboek staat in   1 - 2 jaar   3 - 4 jaar  

Op school vieren we carnaval. Iedereen mag zich verkleden en onze gezichten worden geschminkt. We lopen in een vrolijke stoet en strooien confetti en slingers in het rond. Wat is carnaval toch een heerlijk feest! Een swingend verhaal over carnaval. Voor peuters vanaf 24 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.

Met Kaatje viert carnaval is er een nieuwe topper onder de prentenboeken voor peuters over carnaval. Met weer een erg leuk verhaaltje voor de kleinsten.

 

Tags: 

Anna viert carnaval

een leuk carnavalboekje vanaf 2 jaar
gepubliceerd maandag 22 januari 2007
boekjes carnaval - Anna viert carnaval

Dit kinderboek staat in   1 - 2 jaar   3 - 4 jaar  

Een vrolijk verhaal over het vieren van carnaval. Voor peuters vanaf 24 maanden, met de wereld rondom het kind als thema. Vandaag is het carnaval. Anna is verkleed als clown. Samen met papa gaat ze naar het carnavalsfeest. Daar ziet ze een mooie optocht. Iedereen heeft veel plezier. Feest jij met Anna mee?

Peuters herkennen zichzelf zeker in het leuke verhaaltje van Anna viert carnaval. Een mooi prentenboekje dat kleine kinderen leert wat ze kunnen verwachten van dat leuke feest carnaval. Zoals alle Anna boekjes met mooie tekeningen.

 

Tags: 

Kas en Saar vieren carnaval

een leuk peuter prentenboekje over carnaval
gepubliceerd donderdag 31 januari 2019
peuterboekje carnaval - Kas en Saar vieren carnaval

Dit kinderboek staat in   1 - 2 jaar   3 - 4 jaar  

Een vrolijk en herkenbaar boek over verkleden en samen carnaval vieren. Voor feestneuzen vanaf 3 jaar.

Het is carnaval! Bij Kas en Saar op school heeft iedereen zich verkleed. Ook de juf. Ze knutselen samen, doen leuke spelletjes en krijgen allemaal iets lekkers. En dan is het tijd voor de optocht!

Kas en Saar vieren carnaval is een van de leukere prentenboeken over carnaval voor kleine kinderen. En zoals altijd bij de boekjes van Kas en Saar met erg mooie prenten.

Tags: 

Luuk en Lotje - Het is carnaval!

vier carnaval met Luuk en Lotje vanaf 3 jaar
gepubliceerd donderdag 14 september 2017
Luuk en Lotje - Het is carnaval! - carnavalboekjes

Dit kinderboek staat in   3 - 4 jaar  

Een vrolijk en herkenbaar verhaal over carnaval. Voor piraten, prinsessen én andere feestvierders vanaf 3 jaar. Het is carnaval! De tweeling Luuk en Lotje gaat naar de carnavalsoptocht. Vandaag is Luuk een piraat en Lotje een prinses. Ze dansen mee op de muziek en gooien confetti in het rond. En wat gooit Prins Carnaval? Snoep natuurlijk!

In dit leuke boekje voor peuters Luuk en Lotje - Het is carnaval! leren jonge kinderen alles over carnaval. Het feest waarop iedereen zich verkleedt en een beetje gek doet. Zoals altijd zijn de boekjes van Luuk en Lotje heel leuk getekend.

Tags: 

Lou viert carnaval

vier mee carnaval met Lou vanaf 3 jaar
gepubliceerd maandag 6 februari 2017
prentenboekjes carnaval - Lou viert carnaval

Dit kinderboek staat in   3 - 4 jaar  

Het is carnaval op school. Lou is verkleed als indiaan. Op de speelplaats zijn bijna alle kinderen verkleed. Lou ziet een fee, een bij, een piraat en een kikker. Maar zijn vriendinnetje Anissa ziet hij niet. Is ze misschien een draak vandaag? Of een spook? En wie is toch die grote beer?

Iedereen is anders. Zo ook in dit grappige en herkenbare carnavalsverhaal. Lou toont hoe mooi en divers onze samenleving is.  Lou viert carnaval is een heel leuk voorlees- en kijkboekje voor peuters vanaf 3 jaar ongeveer. Met weer heel mooie tekeningen van Kathleen Amant.

Tags: 

Carnavalspret

een nieuw peuterboekje over Carnaval
gepubliceerd vrijdag 12 januari 2024

dit boek staat in beste kinderboek 2024

Carnavalspret - nieuw prentenboek carnaval peuters vanaf 3 jaar

Dit kinderboek staat in   3 - 4 jaar  

Vos, Muis, Wasbeer en Uil zijn bijna helemaal klaar voor carnaval, want ze hebben hun mooiste verkleedkleren aangetrokken. Vos wil nog een mooie clownsmond en Uil wil mooie stippen op haar pakje … Kun jij helpen? Een vrolijk en interactief carnavalsboek waarin Vos, Muis, Wasbeer en Uil carnaval vieren. Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Carnavalspret is een nieuw prentenboek van Anita Bijsterbosch. Zij werd geboren in Apeldoorn. Als kind las en bestudeerde ze al graag prentenboeken. Deze ging ze later natekenen en verzon daar toen haar eigen verhaaltjes bij. Na haar middelbare school ging zij schilder- en tekenlessen volgen bij galerieën in de buurt van haar woonplaats. Ze leerde daar veel uit tekenboeken.

Kopen bij bol.com

Tags: 

De grote verkleedpartij

een grappig voorleesboekje vanaf 3 jaar
gepubliceerd dinsdag 4 februari 2020
carnaval boeken kinderen - De grote verkleedpartij

Dit kinderboek staat in   3 - 4 jaar   voorleesboeken  

Het is grote chaos in de dierentuin. De dieren houden een verkleedpartij, maar… snappen de bezoekers dan nog wel wie wie is? Gelukkig krijgt directeur Diederik hulp van de ijverige egel Egbert!

De grote verkleedpartij is het vervolg op De grote tandenpoetsdag en is een grappig en feestelijk prentenboek van Sophie Schoenwald, met prachtige illustraties van Günther Jakobs. Voor dierenliefhebbers vanaf 3 jaar.

Een leuk voorleesboekje dat bijvoorbeeld geschikt is om voor te lezen met carnaval, het feest waarop iedereen zich mag verkleden.

Kopen bij bol.com

Hotel Flamingo - Carnaval!

vanaf 7 jaar
gepubliceerd dinsdag 13 oktober 2020
Hotel Flamingo - Carnaval!

Dit kinderboek staat in   7 - 8 jaar  

Hoera, het is carnaval! Hotel Flamingo bruist! Maar dan komt de wereldberoemde band De Nachtbeesten logeren. Niemand mag weten dat ze er zijn, want dan staan de paparazzi op de stoep.

Kan Julia hun verblijf verborgen houden? Hoe moet ze ervoor zorgen dat haar gasten doorslapen, terwijl De Nachtbeesten oefenen? En kan ze wel voldoen aan alle rare eisen en wensen van de verwende popartiesten?

Dan slaat het noodlot toe: het regenseizoen begint veel eerder dan verwacht. Julia zal alle zeilen moeten bijzetten om het carnaval te redden… Zal het haar lukken?

Een nieuw, allervrolijkst avontuur over Julia, T. Beer, Makkie de maki en alle andere dieren waar we al zoveel van houden.

Hotel Flamingo - Carnaval! telt bijna 200 pagina's leesplezier voor kinderen van 7 tot 9 ongeveer.

Tags: 

Lotta viert carnaval

een leuk carnavalboekje
gepubliceerd maandag 12 januari 2015
leuk carnaval boekje - Lotta viert carnaval

Dit kinderboek staat in   1 - 2 jaar   3 - 4 jaar  

Lotta viert carnaval is een heel leuk en grappig carnavalboekje voor kinderen vanaf 3 jaar ongeveer.

Wat is er vandaag toch aan de hand?
Het schaap ziet eruit als een hond, Lie en Nina zijn een ridder en een prinses, en tante Cato lijkt wel tante koe!
Dan heeft Lotta het door: het is carnaval en iedereen heeft zich verkleed voor de stoet.
Lotta wil graag meedoen, maar ze heeft geen verkleedspullen. Tante Cato helpt haar uit de nood en de kuikens zorgen voor een leuke, lieve verrassing.

De verwonderde kip Lotta viert carnaval. En weer laat ze zich heerlijk verrassen door haar vrienden.
Een warm en grappig verhaal voor kinderen vanaf 3 jaar.

Kopen bij bol.com

Tags: 
Abonneren op RSS - carnaval