lente

kinder lenteboeken

Een leuke collectie van kinderboeken over de lente, één van de leukste seizoenen die er zijn als de planten terug groen beginnen te worden. Voor velen is de lente het eerste en misschien wel mooiste seizoen van het jaar. De bloemen beginnen terug te bloeien na de donkere winter en de hemel kleurt terug blauw vaak met een stralende zon. De insecten zoemen in de tuin en buiten spelen wordt terug super leuk. En na de lente volgt de leuke zomer.

De lente is natuurlijk ook super leuk omdat er dan Pasen wordt gevierd. Ontdek hier onze boekjes over Pasen.

Beste 10 kinderboeken lente

Bobbi in de lente

een peuterboekje over de lente vanaf 2 jaar
gepubliceerd dinsdag 19 februari 2013
peuterboekje lente - Bobbi in de lente

Dit kinderboek staat in   1 - 2 jaar   3 - 4 jaar  

Geniet samen met Bobbi van de lente; hij ziet vogels een nestje bouwen, fietst naar de lammetjes in de wei, telt de nieuwe kuikentjes en blaast samen met Ollie de pluisjes van de paardenbloemen. Een heerlijk boek om het jaar mee te beginnen!

De focus van dit leuke boekje voor peuters ligt dus bij de (pasgeboren) diertjes en dat alles in de lente begint te groeien en te bloeien. Heel leuk dus voor de allerkleinsten om dit te ontdekken over de lente.

Bobbi in de lente is een van de leukere peuterboekjes over de lente die er te vinden zijn. De Bobbi boekjes zijn daarbij nog eens vrij goedkoop dus zeker een leuk idee voor een cadeau voor de kleintjes.

Tags: 

Anna en de lente

Anna ontdekt de lente
gepubliceerd maandag 17 maart 2014
beste lente prentenboeken - Anna en de lente

Dit kinderboek staat in   3 - 4 jaar  

De zon schijnt heerlijk vandaag. Het is lente! Anna trekt haar laarsjes aan en gaat op ontdekkingstocht in de tuin. Ze ziet bloesems aan de bomen, kleine vogels en pasgeboren lammetjes. Bij het kippenhok vinden Anna en haar buurjongen een chocolade ei. Wat gek! Zouden kippen chocolade-eieren leggen in de lente?

Jonge kinderen ontdekken samen met Anna en haar vriendjes wat de lente allemaal te bieden heeft. Een van de leukste seizoenen om buiten te gaan spelen of wandelen en te zien wat er allemaal begint te groeien van planten en dieren.

Anna en de lente is een vrolijk en leerrijk verhaal over een stralende lentedag. Voor peuters vanaf 30 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.

Tags: 

Kas en Saar - Saar in de lente

een leuk prentenboekje over de lente vanaf 3 jaar
gepubliceerd maandag 6 februari 2017
prentenboeken lente - Kas en Saar - Saar in de lente

Dit kinderboek staat in   3 - 4 jaar   5 - 6 jaar  

Ooo,' roept Saar. De appelboom in oma's moestuin is helemaal roze! 'Die bloemetjes zijn bloesems,' zegt oma. 'Straks groeit uit elk bloemetje een appel. Dus je mag de bloemen niet plukken.'
Het is lente! De vogels fluiten en de zon schijnt. Saar en oma gaan samen naar boer Koos. Daar ziet Saar allemaal kleine dieren: lammetjes, kuikens, kalfjes en eendjes. Wat zijn ze schattig! Saar en oma kopen eieren en plukken mooie bloemen. Maar de eieren van boer Koos zijn bijzonder. Heel bijzonder ...

Tags: 

De vier kaboutertjes in de lente

een vrolijk lenteverhaal voor peuters
gepubliceerd zaterdag 21 maart 2015
De vier kaboutertjes in de lente

Dit kinderboek staat in   3 - 4 jaar   voorleesboeken  

Maartje, Joep, Johannes en Moontje zijn vier kaboutertjes en beleven veel avonturen in het bos. Zo maken ze als verrassing een prachtig nest voor de nachtegaal en brengen ze een bang verdwaald jongetje weer terug naar zijn huis. En wanneer mama Muis kleintjes verwacht en er niet genoeg bedjes zijn, lossen de kaboutertjes dat probleem gelukkig razendsnel op. Dit en nog veel meer lees je in dit vrolijke voorleesboek op rijm, over een van de heerlijkste seizoenen van het jaar: de lente!

De vier kaboutertjes in de lente is een heel leuk voorleesboekje voor peuters met ook nog eens mooie liedjes.

Luuk en Lotje - Het is lente

een leuk lenteboekje voor peuters
gepubliceerd maandag 6 maart 2017
leuke lenteboekjes - Luuk en Lotje - Het is lente

Dit kinderboek staat in   3 - 4 jaar  

Het is lente! De tweeling Luut en Lotte gaat in de tuin spelen. De bomen hebben nieuwe blaadjes gekregen en de vogels maken een nest. Maar hé, wat piept er daar in de struiken? Een pluizig geel kuikentje! Wie zou de mama zijn?

Zoek je mee met Luuk en Lotje in Luuk en Lotje - Het is lente? Een vrolijk en eenvoudig verhaal over de lente. Voor peuters vanaf 30 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.

Luuk en Lotte zijn leuke peuterboekjes voor de allerkleinsten. Nu ontdekt de tweeling samen de lente en de diertjes die in dit leuke seizoen geboren zijn.

Tags: 

Leve de lente!

een boek om te kijken en te zoeken
gepubliceerd dinsdag 1 februari 2005
boeken lente kinderen - Leve de lente!

Dit kinderboek staat in   1 - 2 jaar   3 - 4 jaar  

Een panoramische blik op het drukke leven in de stad in de lente. Tientallen personages beleven grote en kleine avonturen.

Na de winter komt de lente. Bij dit mooie weer gaan mensen en dieren op stap. Manfred leert Elke en Lenzo kennen. Waar gaat Andrea heen? Wie heeft de bananenschil weggegooid? Wat doet een vos in de stad?

Een heel leuk boek voor kleine kinderen om naar de mooie platen te kijken en objecten, dieren en mensen te zoeken. Urenlang plezier verzekerd. Een leuk lenteboek voor jonge kinderen vanaf 2 jaar maar liefst.

Kopen bij bol.com

koop Leve de lente!

Karel en Kaatje - Karel in de lente

een lente prentenboekje voor peuters van 2 jaar
gepubliceerd vrijdag 28 maart 2008
kinder lenteboeken - Karel en Kaatje - Karel in de lente

Dit kinderboek staat in   1 - 2 jaar   3 - 4 jaar  

Ik ben Karel. Vandaag wordt het een hele mooie dag. Het is lekker weer en buiten is er van alles te doen. Ga je mee?

Karel in de lente is een vrolijk verhaal over de lente. Karel ontdekt al spelend wat er allemaal te zien is in de lente buiten. In de tuin is er werk aan de winkel en je ziet dat de planten en bloemen terug binnen te groeien. Voor peuters is het erg leuk om samen met Karel het leuke seizoen van de lente te ontdekken.

Voor peuters vanaf 24 maanden met de wereld rondom het kind als thema.

Tags: 
Abonneren op RSS - lente