Marianne Busser

kinderboeken Marianne Busser

Marianne Busser (1958) en Ron Schröder (1958) hebben samen inmiddels ruim 400 kinderboeken en meer dan 1000 liedjes gemaakt. Daarnaast hebben ze veel geschreven voor het onderwijs, kindertijdschriften, en voor het televisieprogramma Sesamstraat. Op hun website kun je je aanmelden voor hun leuke nieuwsbrief. Je vindt daar ook al hun boeken, kleurplaten om uit te printen, en elke maand een kleurwedstrijd waarmee je een leuk boek kunt winnen.

alle boeken van Marianne Busserwebsite Marianne Busser en Ron Schröder

Kinderboeken van deze auteur

1

Het vrolijke kerstvoorleesboek

Een feestelijk boek vol verhalen en versjes in de kerstsfeer
gepubliceerd november 2020
Het vrolijke kerstvoorleesboek

Dit kinderboek staat in   3 - 4 jaar   5 - 6 jaar  

Met natuurlijk het traditionele kerstverhaal over Jozef en Maria die de lange reis naar Bethlehem moeten maken. Maar ook het verhaal over de klas van juf Roos die dit jaar de kerstversiering op school mag verzorgen. En versjes over de blote koning die een kerstboom haalt, over een prachtige etalage en nog veel meer!

Heerlijk om voor te lezen of zelf te lezen in de donkere dagen voor en tijdens Kerstmis, als de kerstboom in de kamer staat en de kaarsjes branden.

Het vrolijke kerstvoorleesboek is versierd met hartverwarmende illustraties van Dagmar Stam.

tags:
2

Koen en Lot - Ik ben op jou

over elkaar graag zien vanaf 6 jaar
gepubliceerd 03 juli 2015
Valentijn boekjes - Koen en Lot - Ik ben op jou

Dit kinderboek staat in   5 - 6 jaar   7 - 8 jaar  

Ik ben op jou van Marianne Busser en Ron Schröder Veilig leren lezen voor leerlingen van de basisschool groep 3 - AVI M3

Veilig en goed leren lezen met de avonturen van Koen en Lot van Marianne Busser en Ron Schröder. Speciaal voor leerlingen van de basisschool groep 3 (AVI M3). Alledaagse herkenbare avonturen die jongens en meisjes vanaf 6 jaar zullen aanspreken. Gekleurde tekeningen ondersteunen het verhaal en maken het lezen nog leuker! Dit is het eerste deel uit de AVI-lezenreeks Koen en Lot.

Koen maakt een briefje voor Lot waarop staat: 'Ik ben op jou. Kus van Koen.' Maar hij stopt de brief per ongeluk in de verkeerde jaszak… Nu lijkt het net of Koen op Els is. Komt het nog goed?

Een boekje dat bijvoorbeeld kan gelezen worden rond de periode van Valentijn. Zoals alle boekjes van Koen en Lot is ook dit weer erg mooi geïllustreerd.

tags:
3

De vier kaboutertjes in de lente

een vrolijk lenteverhaal voor peuters
gepubliceerd 21 maart 2015
De vier kaboutertjes in de lente

Dit kinderboek staat in   3 - 4 jaar  

Maartje, Joep, Johannes en Moontje zijn vier kaboutertjes en beleven veel avonturen in het bos. Zo maken ze als verrassing een prachtig nest voor de nachtegaal en brengen ze een bang verdwaald jongetje weer terug naar zijn huis. En wanneer mama Muis kleintjes verwacht en er niet genoeg bedjes zijn, lossen de kaboutertjes dat probleem gelukkig razendsnel op. Dit en nog veel meer lees je in dit vrolijke voorleesboek op rijm, over een van de heerlijkste seizoenen van het jaar: de lente!

De vier kaboutertjes in de lente is een heel leuk voorleesboekje voor peuters met ook nog eens mooie liedjes.

tags: