Kathleen Amant

kinderboeken Kathleen Amant

Kathleen Amant (1969, Aalst) studeerde toegepaste kunsten aan de Academie van Gent. In 2004 debuteerde ze als schrijver met twee boeken waarin de ondeugende peuter Anna de hoofdrol speelde. Voor Van Halewyck schrijft en tekent ze de kartonboeken rond Wannes. Kijk ook eens op de website van Kathleen Amant.

Kinderboeken van deze auteur

1

Anna's grote sintboek

het nieuwe sinterklaasboekje van Anna
gepubliceerd 31 augustus 2023  -   dit boek staat in beste kinderboek 2023
leuke sintboeken - Anna's grote sintboek

Dit kinderboek staat in   1 - 2 jaar   3 - 4 jaar  

Wat spannend, binnenkort komt Sinterklaas! Anna kan bijna niet meer wachten, maar ze moet nog eventjes geduld hebben. Eerst is er nog van alles te doen: Anna maakt een brief voor de Sint met haar verlanglijstje, ze zet haar schoentje klaar en maakt een mooie tekening voor de Sint. En ondertussen zingt Anna leuke sinterklaasliedjes. Zo duurt het wachten op de Sint niet zo lang … Een vrolijk, leerrijk en lekker dik boek over Sinterklaas. Voor kinderen vanaf 2,5 jaar.

Anna's grote sintboek wordt gegarandeerd een voltreffer bij kinderen die nog over de Sint moeten leren.

tags:
2

Anna's grote winterboek

het nieuwste Anna boek over de Winter!
gepubliceerd 31 oktober 2022
Anna's grote winterboek

Dit kinderboek staat in   1 - 2 jaar   3 - 4 jaar   5 - 6 jaar  

Ontdek de winterse wereld van Anna. Buiten is het koud. Het vriest en, ja hoor, dit jaar valt er ook sneeuw. Geweldig! Zo koud en donker als het buiten is, zo warm en gezellig is het binnen. Anna beleeft een heerlijke tijd. De winter is een seizoen als geen ander! Een vrolijk, leerrijk en lekker dik boek over de winter. Voor kinderen vanaf 2,5 jaar.

Kathleen Amant maakte dit jaar met Anna's grote winterboek weer een gloednieuw en superleuk kinderboekje voor kinderen over de winter in de populaire Anna-reeks van avonturen op peuter- en kleutermaat. Anna ontdekt de sneeuw onder andere door te glijden op een slee.Vanaf 2,5 jaar ongeveer.

Ontdek hier alle boekje van Anna

tags:
3

Anna viert Halloween

leer Halloween kennen met Anna
gepubliceerd 06 oktober 2022
peuterboek Halloween - Anna viert Halloween

Dit kinderboek staat in   3 - 4 jaar  

Het is Halloween. Anna’s mama versiert het huis en papa maakt van een pompoen een griezelmannetje dat licht geeft. En Anna? Die wordt heksje Anna.

Dan komt buurjongen Arthur Anna halen. Samen volgen ze het griezelpad en daarna is er spinnensoep. Anna vindt het allemaal een beetje eng, maar vooral spannend en fijn.

Anna viert Halloween is een vrolijk Halloweenverhaal waarin Anna ontdekt dat een beetje griezelen best leuk kan zijn. Voor peuters vanaf 30 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.

Kleine kinderen maken met dit unieke boekje op een leuke manier kennis met Halloween en leren dat het best een beetje spannend mag zijn zonder dat je bang hoeft te worden. Een aanrader, net als alle Anna boekjes.

tags:
4

Heksje Mimi tovert sneeuw

over de vriendschap tussen twee hekjes in de winter
gepubliceerd 20 september 2019
Winterboekjes: Heksje Mimi tovert sneeuw

Dit kinderboek staat in   1 - 2 jaar   3 - 4 jaar  

Het is een natte en koude winter. Heksje Mimi springt boos met haar laarsjes in de plassen. Ze heeft er genoeg van. Ze wil geen regen, ze wil sneeuw!

Mimi pakt haar toverstokje en probeert een echt sneeuwtapijt te toveren. Dat is best moeilijk. Gelukkig is Roosje er om haar te helpen. De twee heksjes dollen al snel samen in de sneeuw. Ze maken een sneeuwman en glijden op een slee van de berg.

Maar dan krijgen de heksjes ruzie. Gelukkig leggen ze het met een sneeuwballengevecht meteen weer bij. Een gezellig en grappig winterverhaal over de vriendschap tussen twee heksjes.

Heksje Mimi tovert sneeuw is een aanrader voor peuters die willen leren over vriendschap, en sneeuw in de winter.

5

Heksje Mimi viert Kerstmis

een schattig prentenboek over kerst vanaf 3 jaar
gepubliceerd 24 september 2018
Heksje Mimi viert Kerstmis

Dit kinderboek staat in   3 - 4 jaar   5 - 6 jaar  

Een warm en vrolijk verhaal over samen de kerstboom versieren en een leuke verrassing. Voor heksenvriendjes vanaf 3 jaar.

Het is bijna Kerstmis. Heksje Mimi en Roosje zoeken in het bos naar een mooie kerstboom. Mimi wil de grootste kerstboom van het hele bos. Maar hoe hard de twee heksjes ook trekken en sleuren, de grootste boom blijft stevig staan. Heksjes Mimi zal een kleinere boom moeten versieren. Of toch niet?

Heksje Mimi viert Kerstmis is een grappig verhaaltje over heksje Mimi dat Kerst leert ontdekken. Weer een heel mooi boekje van kinderboekenschrijfster Kathleen Amant.

tags:
6

Lou viert carnaval

vier mee carnaval met Lou vanaf 3 jaar
gepubliceerd 06 februari 2017
prentenboekjes carnaval - Lou viert carnaval

Dit kinderboek staat in   3 - 4 jaar  

Het is carnaval op school. Lou is verkleed als indiaan. Op de speelplaats zijn bijna alle kinderen verkleed. Lou ziet een fee, een bij, een piraat en een kikker. Maar zijn vriendinnetje Anissa ziet hij niet. Is ze misschien een draak vandaag? Of een spook? En wie is toch die grote beer?

Iedereen is anders. Zo ook in dit grappige en herkenbare carnavalsverhaal. Lou toont hoe mooi en divers onze samenleving is.  Lou viert carnaval is een heel leuk voorlees- en kijkboekje voor peuters vanaf 3 jaar ongeveer. Met weer heel mooie tekeningen van Kathleen Amant.

tags:
7

Anna en de zomer

leuk spelen in de zomer voor peuters vanaf 2 jaar
gepubliceerd 09 maart 2015
leukste zomerboekjes - Anna en de zomer

Dit kinderboek staat in   1 - 2 jaar   3 - 4 jaar  

Het is zomer! De zon schijnt en het is heerlijk warm buiten.
Met haar sandaaltjes aan huppelt Anna door het gras.
De grassprietjes kietelen aan haar tenen.
Anna is dol op de zomer. Met kleine Lars speelt ze in de zandbak.
En samen plonsen ze lekker in het zwembadje.
Dan heeft mama een leuke verrassing voor hen ...

Anna en de zomer is een vrolijk en leerrijk verhaal over een warme zomerdag. Een van de leukste peuterboekjes over de zomer. Jonge kinderen genieten mee van de avonturen van het meisje Anna.

Voor peuters vanaf 30 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.

tags:
8

Anna en de herfst

Anna leert de herfst waarderen in dit leuke boekje
gepubliceerd 30 juni 2014
Anna en de herfst

Dit kinderboek staat in   3 - 4 jaar   5 - 6 jaar  

Het is herfst! Anna heeft haar laarsjes en regenjasje aan en helpt papa in de tuin. Daarna gaan ze samen op ontdekkingstocht in het bos. Maar dan begint het hard te waaien ...

Een vrolijk en leerrijk verhaal over een avontuurlijke herfstdag. Voor peuters vanaf 30 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.

Schrijfster van kinderboeken Kathleen Amant weet als geen ander voor peuters en kleuters de grotere wereld te introduceren zoals hier met de vreugde om een nieuw seizoen te leren kennen rondom het huis en in de tuin. Anna en de herfst is een heel speels en vrolijk verhaaltje dat kinderen erg zal aanspreken.

tags:
9

Anna en de lente

Anna ontdekt de lente
gepubliceerd 17 maart 2014
beste lente prentenboeken - Anna en de lente

Dit kinderboek staat in   3 - 4 jaar  

De zon schijnt heerlijk vandaag. Het is lente! Anna trekt haar laarsjes aan en gaat op ontdekkingstocht in de tuin. Ze ziet bloesems aan de bomen, kleine vogels en pasgeboren lammetjes. Bij het kippenhok vinden Anna en haar buurjongen een chocolade ei. Wat gek! Zouden kippen chocolade-eieren leggen in de lente?

Jonge kinderen ontdekken samen met Anna en haar vriendjes wat de lente allemaal te bieden heeft. Een van de leukste seizoenen om buiten te gaan spelen of wandelen en te zien wat er allemaal begint te groeien van planten en dieren.

Anna en de lente is een vrolijk en leerrijk verhaal over een stralende lentedag. Voor peuters vanaf 30 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.

tags:
10

Anna in het ziekenhuis

gepubliceerd december 2012
Anna in het ziekenhuis

Dit kinderboek staat in   3 - 4 jaar   5 - 6 jaar  

Anna gaat naar het ziekenhuis. Daar zal een dokter haar oortjes opereren. Anna mag de hele dag niks eten of drinken. In het ziekenhuis is er een lieve verpleegster. Ze rolt Anna in een groot bed naar de operatiezaal. Wat gek! En ook een beetje spannend. Gelukkig is mama er de hele tijd bij.

11

Grote Anna leert lezen en rekenen

gepubliceerd 2012
Grote Anna leert lezen en rekenen

Dit kinderboek staat in   5 - 6 jaar  

Grote Anna gaat voor het eerst naar de grote school. Ze heeft er veel zin in. Ze heeft zelfs een nieuwe boekentas en schrijfspulletjes gekregen! Het is hard werken in de klas: rekenen met blokjes, letters lezen, opletten. Gelukkig is er ook tijd om te eten en te spelen. Maar ... zal Anna ook snel nieuwe vriendjes vinden?

Een speels en leerzaam boek over Grote Anna en haar eerste schooldag.

tags:
12

Klaasje Sinterklaasje

een schattig verhaal over de Sint
gepubliceerd december 2010
de leukste boekjes over de Sint: Klaasje Sinterklaasje

Dit kinderboek staat in   3 - 4 jaar   5 - 6 jaar  

Klaasje Sinterklaasje is een grappig en ontroerend verhaal over een jongetje dat helemaal opgaat in zijn fantasie. Een boek boordevol liefde voor de Sint. Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Kleine Klaas houdt zielsveel van Sinterklaas. Later, als hij groot is, wil hij zelf ook graag Sint worden. Mama heeft voor Klaasje een echte mijter gemaakt en die draagt hij altijd en overal, zelfs in bad en op de wc. Maar Sint worden is niet makkelijk.

Weer een heel leuk prentenboek van Kathleen Amant (1969) over de Sint. Kathleen studeerde toegepaste kunsten aan de Academie van Gent. In 2004 debuteerde ze als schrijver met twee boeken waarin de ondeugende peuter Anna de hoofdrol speelde. Ook van haar hand is Anna en Sinterklaas.

Een even leuk vervolg op Klaasje Sinterklaasje is Klaasje Sinterklaasje en de pakjesboot waar we de verdere avonturen van Klaasje kunnen volgen. Leuk om beide samen te kopen.

tags:
13

Anna met oma en opa aan zee

leuk spelen aan het strand voor peuters vanaf 2 jaar
gepubliceerd augustus 2010
boekjes over het strand - Anna met oma en opa aan zee

Dit kinderboek staat in   1 - 2 jaar   3 - 4 jaar  

Anna zit in de auto bij oma en opa. Ze rijden naar hun vakantiehuisje aan zee. Daar blijven ze een paar dagen logeren. Anna verveelt zich geen moment op het strand: spelen in het zand, pootjebaden, schelpjes zoeken ... Een dag aan zee is veel te snel voorbij! Een zomers verhaal over een vakantie aan zee.

Een leuk voorleesboekje voor peuters waarin ze alles lezen over spelen op het strand en pootjebaden in de zee samen met Anna die ze zo goed kennen. De Anna boekjes staan steeds weer garant voor uren voorleesplezier met mama, papa, of de grootouders. Een van de leukere zomerboekjes voor peuters dit.

Anna met oma en opa aan zee is een leuk zomers voorleesboekje voor peuters vanaf 24 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.

tags:
14

Anna in de klas

gepubliceerd september 2008
Anna in de klas

Dit kinderboek staat in   1 - 2 jaar   3 - 4 jaar  

Anna is op school vandaag. Als de bel gaat, mag ze naar binnen. In de gang doet ze haar jas uit, daarna loopt ze de klas in. Juf Sara leest een leuk verhaal voor. En Anna maakt een mooi schilderij. Ze speelt ook met een pop. De dag is veel te snel om …

Een herkenbaar verhaal over een dag vol schoolpret. Voor peuters vanaf 30 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.

tags:
15

Anna en de kerstboom

Anna viert Kerst
gepubliceerd 18 oktober 2007
Anna en de kerstboom

Dit kinderboek staat in   3 - 4 jaar   5 - 6 jaar  

Een plezierig verhaal vol gezellige kerstdrukte. Voor peuters vanaf 24 maanden, met de vaardigheden van het kind als thema.

Binnenkort is het Kerstmis. Papa haalt de kerstboom uit de tuin. En mama en Anna versieren hem van top tot teen met kerstballen, flikkerlichtjes en slingers. Er zijn ook mooie rode kerstsokjes voor in de boom. Maar daar heeft Anna andere plannen mee...

Anna en de kerstboom is weer een leuk Anna verhaaltje voor de allerkleinsten. Ditmaal over Kerst.

Kerst artikelen & versiering

tags:
16

Anna en Sinterklaas

Anna ontmoet de Sint - vanaf 2 jaar
gepubliceerd 10 november 2006
Anna en Sinterklaas

Dit kinderboek staat in   1 - 2 jaar   3 - 4 jaar  

Anna mag vandaag mee naar de winkel, want Sinterklaas is daar.
Anna mag hem een hand gaan geven.
Sinterklaas is een hele lieve man. Toch heeft Anna kriebels in haar buik ...
Een warm Sinterklaasboekje voor peuters vanaf 24 maanden.

Anna en Sinterklaas is weer een deeltje uit de geliefde Anna reeks voor de allerkleinsten van schrijfster Kathleen Amant. Degelijke boekjes met erg duidelijke prenten voor kindjes vanaf 2 jaar.

tags: