Nieuwe kinderboeken 2023

Een lijst met kinderboeken van het afgelopen jaar. Enkel de meest recente, nieuw gepubliceerde kinderboeken dus van 2023.

Wil je alle kinderboeken op de site zien, klik dan op beste kinderboeken.

1

Het pad van de Roverkoning

De Zeven Sleutels - deel 1 van 2
gepubliceerd 27 juni 2023
De Zeven Sleutels 1 - Het pad van de Roverkoning

Dit kinderboek staat in   11 - 12 jaar

Het pad van de Roverkoning is  een avontuurlijk en fantasierijk debuut over een mysterieus reisgezelschap!

Kobold de dwerg is in het bezit van een mythische sleutel, de eerste van de zeven. Hij weet dat deze sleutels de poorten openen naar precies dat waar zijn familie al eeuwenlang naar smacht: de schat van de meedogenloze Roverkoning. Maar de zeven poorten kennen zeven bewakers en alleen zal hij die nooit kunnen verslaan, dus lokt hij zes reizigers naar zijn herberg om hem te vergezellen.

Een schimmige zakkenroller, een oude spinster met een geheimzinnige gave, een pratende vos, een koorddanseres zonder naam, een meisje met sproetjes en een jonge speeldoosjesmaker die wel heel verliefd naar haar kijkt. Onwetend van wat hun te wachten staat, en allemaal met hun eigen geschiedenis en hun eigen doel, smeken ze Kobold om mee op reis te mogen, hoe groot het gevaar ook is…

Het pad van de Roverkoning is het eerste deel van de duologie De Zeven Sleutels. Een spannend en mysterieus fantasieverhaal voor jong en oud over de kracht van hebzucht, vriendschap en de moed die nodig is om je eigen demonen te verslaan.

Tom Rijpert begon al jong met het vertellen van verhalen. Hoorspelen op cassettebandjes maakten plaats voor een videocamera, en filmpjes met Lego-poppetjes en vrienden leidden tot een carrière als regisseur. En toen borrelde er ineens een verhaal in hem op dat zich perfect leende voor een boek. Hij kon niet anders dan het opschrijven en zo ontstond De Zeven Sleutels.

2

Karel - Hup, Sintje!

Karels grote boek over Sinterklaas
gepubliceerd 31 augustus 2023

Liesbet Slegers

prentenboeken van Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (1975) is een Vlaams kinderboeken schrijfster en illustratrice. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

alle kinderboeken van Liesbet Slegers - website van Liesbet Slegers

bedste Sinterklaasboekjes kinderen - Karel - Hup, Sintje!

Dit kinderboek staat in   3 - 4 jaar   5 - 6 jaar  

Karel is dol op Sinterklaas. Hij wil alles over hem weten. Waar woont de Sint en welke kleren draagt hij? Houdt Sinterklaas eigenlijk van mandarijntjes? Ga in dit vrolijke sintboek samen met Karel op zoek naar de antwoorden op al zijn vragen. Een groot sinterklaasboek boordevol sintweetjes en spelletjes. Voor kinderen vanaf 3 jaar.

koop Karel - Hup, Sintje! is weer een erg leuk prentenboekje van Liesbet Slegers voor de allerkleinsten. Perfect om peuters en kleuters meer over de Sint te vertellen. Met een leuk verhaal en spelletjes. En natuurlijk met veel leuke weetjes over de Sint zelf.

Labels:
3

De stad zonder wind

een spannend fanatsy verhaal van ÉLéonore Devillepoix vanaf 10 jaar
gepubliceerd 17 januari 2023
nieuwe kinderboeken 2023 - De stad zonder wind

Dit kinderboek staat in   9 - 10 jaar   11 - 12 jaar

Arka is nog maar 13 jaar als ze na een gevaarlijke tocht voor de poorten van de geheimzinnige stad Hyperborea staat. Hier zou haar vader wonen, die ze nog nooit gezien heeft. Arka wordt de discipel van de jonge Lastyanax, die zijn opleiding tot magiër nog maar net heeft afgerond. Als zijn mentor vermoord wordt, wordt Lastyanax meteen het politieke leven in gekatapulteerd. Ongelijkheid en corruptie tieren welig in Hyperborea. Het duo (Arka de rebelse strijdster, Lastyanax de intellectuele activist) probeert het tij te keren. Ze komen een intrige op het spoor die hun vriendschap op de proef stelt en de stad op haar grondvesten doet trillen.

De stad zonder wind is een nieuwe fantasy serie voor lezers vanaf 10 jaar ongeveer en wordt al vergeleken met de succesvolle serie De spiegelpassante en met boeken van Philip Pullman. Het is alvasrt erg fantasierijk en een spannende pageturner. Heel leuk geschreven ook. Een vervolg op dit boek kis al geschreven maar moet nog vertaald worden in het Nederlands!

'Een wonderbaarlijk verhaal dat fantasy combineert met het spannende genre. Adembenemend en meeslepend'
'Zo’n magisch, spannend, bedwelmend debuut hebben we sinds Harry Potter en de Steen der Wijzen niet meer gelezen! Spektakel, vanaf de eerste bladzijde. Wat een meesterwerk!'

Kopen bij bol.com

4

Julia en de haai

voor lezers vanaf 10 jaar en ouders
gepubliceerd 23 januari 2023
Julia en de haai

Dit kinderboek staat in   9 - 10 jaar   11 - 12 jaar

Julia en de haai is een mooi geschreven en aangrijpend jeugdboek met prachtige illustraties over de bijzondere band tussen moeder en dochter. Te lezen vanaf 10 jaar ongeveer.

Mijn naam is Julia.
Dit is het verhaal over de zomer waarin ik in een vuurtoren woonde.
De zomer waarin ik bijna mijn moeder kwijtraakte en een haai vond die ouder is dan de bomen.
Maak je geen zorgen, dit verklapt het einde niet…

Als Julia’s vader de opdracht krijgt om een vuurtoren te automatiseren, verhuist het hele gezin in de zomer naar het afgelegen eiland Unst. Julia’s moeder, een zeebioloog, stort zich op het vinden van de Groenlandse haai, die honderden jaren oud kan worden en misschien iets kan betekenen voor de geneeskunde. Terwijl Julia langzaam haar weg probeert te vinden op het eiland, waar maar een paar kinderen wonen, wordt haar moeder steeds fanatieker en obsessiever in haar zoektocht. Zo fanatiek, dat het hun hele gezin uit elkaar drijft. Julia ziet maar één oplossing: zelf de Groenlandse haai vinden…

Labels:

Kopen bij bol.com

5

Het bloed van de laatste draak

Raveleijn deel 3
gepubliceerd 26 september 2023

Paul van Loon

kinderboeken Paul van Loon

Paul van Loon werd geboren op 17 april 1955 in het Limburgse Geleen. Al vroeg hield Paul van Loon van griezelverhalen, eerst Paulus de Boskabouter en later In de ban van de ring. Zijn lievelingsboek nu is het kinderboek Max en de maximonsters van Maurice Sendak. Vanaf 1989 schrijft Van Loon zelf veel griezelboeken. Zijn doorbraak was De griezelbus (1991). Naar aanleiding van dat boek kreeg hij in 1993 ongeveer 140 brieven per maand. In 1995 was dat aantal gestegen tot 400 per maand en nog altijd stromen de fanbrieven binnen, vooral nadat Dolfje Weerwolfje ook zo'n groot succes is geworden bij de jongere lezers. Meer info op Wikipedia.

Raveleijn - Het bloed van de laatste draak - beste kinderboek 2023

Dit kinderboek staat in   9 - 10 jaar   11 - 12 jaar

Het bloed van de laatste draak is een nieuw avontuur over de ruiters van Raveleijn. Het langverwachte derde boek in de serie van Paul van Loon. Los te lezen.

Thomas leeft in de wereld van Raveleijn, waar hij zal gaan trouwen met Samira. Samira wordt in haar wang gepikt door een slechtvalk. Daarna wordt ze ernstig ziek. Ze heeft een virus dat zich snel verspreidt door Raveleijn. Ook graaf Olaf wordt besmet. Er bestaat maar één middel tegen het virus: het bloed van een duizend jaar oude draak. Thomas moet de Vijf weer bij elkaar roepen. Samen moeten zij de Raveleijnsche Zee oversteken, naar het eiland waar de laatste draak leeft…

Bijna 300 pagina's leesplezier vanaf 10 jaar ongeveer. Weer een erg mooi verhaal in deze leuke Raveleijn serie van Paul van Loon en gelukkig weer met een happy end.

Labels:
6

Fabelhuis

een nieuwe leuke fantasy serie vanaf 10 jaar
gepubliceerd 29 augustus 2023
Fabelhuis - fantasy voor kinderen vanaf 10 jaar

Dit kinderboek staat in   9 - 10 jaar   11 - 12 jaar

Wanneer Heather voor de zoveelste keer wordt overgeplaatst naar een nieuw kindertehuis, verwacht ze er niet veel van. Want voor kinderen zoals Heather - dochter van een Afro-Amerikaanse soldaat en een
witte vrouw - is er geen veilige plek in de jaren 50. Maar al snel komt ze erachter dat alle inwoners van dit gigantische, wild begroeide landgoed buitenstaanders zoals zij zijn, zelfs mevrouw Isolde, de ongewone directrice van Fabelhuis. Met haar nieuwe vrienden Arlene, Nat en Lloyd ontdekt Heather dat er in de bossen van Fabelhuis een doorgang is naar een andere wereld; een wereld met faevolk,
ridders en mythische helden. Wanneer de Fae Fabelhuis en alle bewoners gevangen nemen om zo het landgoed mensvrij te maken, besluit Heather haar vrienden te redden.

Emma Norry schreef diverse boeken voor kinderen en volwassenen, waarbij ze vaak put uit haar persoonlijke ervaringen als een kind met een multiculturele achtergrond dat opgroeide in het zorgsysteem. Haar werk stond op de shortlist voor de Diverse Book Awards. Emma woont met haar twee jonge kinderen in Bournemouth (VK), waar ze overdag werkt aan het Bournemouth College en 's nachts schrijft.

Fabelhuis is het eerste deel in een nieuwe leuke fantasy boekenserie voor kinderen vanaf 10 jaar en ouder. Een aanrader wat ons betreft.

Kopen bij bol.com

7

Karel in de winter

een leuk peuterboekje over de winter
gepubliceerd 30 november 2023

Liesbet Slegers

prentenboeken van Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (1975) is een Vlaams kinderboeken schrijfster en illustratrice. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

alle kinderboeken van Liesbet Slegers - website van Liesbet Slegers

Karel in de winter - kinderboeken winter

Dit kinderboek staat in   1 - 2 jaar   3 - 4 jaar  

Hallo, ik ben Karel. Vandaag is het ijskoud. Warm aangekleed ga ik naar buiten. Ik voer de vogeltjes in de tuin en maak een mooie winterwandeling met mama. Het wordt een heerlijke winterdag! Een knus verhaal over de winter. Voor peuters vanaf 24 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.

Karel in de winter is het nieuwste prentenboekje van Liesbet Slegers en het zal ongetwijfeld weer een favoriet worden van veel kinderen.

Labels:
8

De Zoete Zusjes lossen het op

een vrolijk speurverhaal, zelf te lezen vanaf 7, voorlezen vanaf 4
gepubliceerd 12 april 2023

Hanneke de Zoete

De Zoete Zusjes

Samen met haar dochters Saar en Janna, die je natuurlijk kent als de Zoete Zusjes, maakt Hanneke de Zoete (1981) superleuke YouTube-video’s. Maar ze doet veel meer, want ze heeft inmiddels ook een heleboel boeken over de Zoete Zusjes geschreven! In 2019 maakte ze haar schrijversdebuut met het kinderboek ‘Woensdagmiddag met de Zoete Zusjes’. In juni 2021 won De Zoete met ‘De Zoete Zusjes zoeken een schat’ de Prijs van de Nederlandse Kinderjury in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar. Website van de Zoete Zusjes (YouTube).

alle boeken van Hanneke de Zoete

De Zoete Zusjes lossen het op - kinderboeken 2023

Dit kinderboek staat in   3 - 4 jaar   5 - 6 jaar   7 - 8 jaar  

'De Zoete Zusjes lossen het op’ is een vrolijk speurverhaal over de populaire zusjes Saar en Janna (bekend van YouTube). Om voor te lezen vanaf 4 jaar, of om zelf te lezen vanaf 7 jaar.

In ‘De Zoete Zusjes lossen het op’, geschreven door Hanneke de Zoete, vinden Saar en Janna een gouden sleutel. Maar waar past die op?

Het is meivakantie en de Zoete Zusjes Saar en Janna willen een geheime hut bouwen op de zolder. Tijdens het spelen vinden ze daar tussen alle oude rommel, koffers, kerstspullen en oud speelgoed een mooie gouden sleutel. Maar waar past die mysterieuze sleutel op? Mama zegt niks, en papa is een paar dagen weg voor zijn werk. Het is een raadsel. Saar en Janna zouden de Zoete Zusjes niet zijn als ze hier niet een spannende speurtocht van wisten te maken. Kun jij ze helpen?

Een heerlijk boek om voor te lezen vanaf 4 jaar of voor kinderen vanaf 7 jaar die zelf willen lezen. De uitvoering van dit (voorlees)boek is mooi gebonden, vrolijk geïllustreerd door Iris Boter en met glitters op het omslag. Dat maakt dit boek ook een perfect cadeau voor elk kind dat van spannende raadsels en avonturen houdt! Ter gelegenheid van een verjaardag, diploma, Sinterklaas, Kerstmis, of gewoon zomaar.

Labels:
9

Altijd chaos met deze fee!

Maxi van Fluks 4 (te lezen vanaf 7 jaar)
gepubliceerd 07 augustus 2023

Anna Ruhe

alle kinderboeken van Anna Ruhe

Anna Ruhe (* 1977 in Berlijn) is een Duitse kinderboekenschrijfster. Alle delen van haar boekenreeks ‘De magische apotheek’ staan ​​sinds 2018 op de bestsellerlijst van het Duitse Spiegel (jeugdboeken) en zijn ondertussen in 11 talen vertaald. Anna Ruhe werd geboren in Berlijn. Als tiener woonde ze een tijdje in Engeland voordat ze terugkeerde naar Duitsland en communicatieontwerp en illustratie studeerde. Daarna werkte ze als grafisch ontwerper bij verschillende ontwerpbureaus. Na de geboorte van haar twee kinderen begon ze kinderboeken te schrijven. Ze geeft schrijflessen op het gebied van ‘creatief schrijven’. Ze woont met haar gezin in Berlijn.

alle kinderboeken van Anna Ruhe - meer info op Wikipedia (De)

Maxi van Fluks 4 - Altijd chaos met deze fee! - beste kinderboeken 2023

Dit kinderboek staat in   7 - 8 jaar  

Maxi van Fluks en Paula stuiten op een geheimzinnige koffer. Daarin vinden ze een toverboek en toverstaf. Die moeten ze eigenlijk aan de opperfeeën geven, maar één klein spreukje kan toch geen kwaad? Wel dus! Maxi en Paula komen in de allergrootste moeilijkheden. Nu is Maxi’s kans om haar wensfeeënstatus terug te krijgen helemaal verkeken… of toch niet?

In deel vier van de serie over de ondeugende wensfee Maxi brengt bestsellerauteur Anna Ruhe, bekend van De magische apotheek, de feeënwereld opnieuw tot leven! De hele serie is geschikt om voor te lezen vanaf 5 jaar, en zelf te lezen vanaf 7 jaar.

Zoals bij elk boekje in de serie Maxi van Fluks is de tekst voorzien van leuke, mooie illustraties en is alles erg grappig verteld. Een aanrader voor jonge lezers vanaf 7 jaar en iets ouder.

Labels:
10

Weerwolvenfeest

Dolfje Weerwolfje 6
gepubliceerd 03 oktober 2023

Paul van Loon

kinderboeken Paul van Loon

Paul van Loon werd geboren op 17 april 1955 in het Limburgse Geleen. Al vroeg hield Paul van Loon van griezelverhalen, eerst Paulus de Boskabouter en later In de ban van de ring. Zijn lievelingsboek nu is het kinderboek Max en de maximonsters van Maurice Sendak. Vanaf 1989 schrijft Van Loon zelf veel griezelboeken. Zijn doorbraak was De griezelbus (1991). Naar aanleiding van dat boek kreeg hij in 1993 ongeveer 140 brieven per maand. In 1995 was dat aantal gestegen tot 400 per maand en nog altijd stromen de fanbrieven binnen, vooral nadat Dolfje Weerwolfje ook zo'n groot succes is geworden bij de jongere lezers. Meer info op Wikipedia.

Dolfje Weerwolfje 6 - Weerwolvenfeest - beste kinderboek 2023

Dit kinderboek staat in   7 - 8 jaar   9 - 10 jaar  

Dolfje Weerwolfje gaat met Noura naar een schoolfeest. Maar dan moeten alle maskers af… Weerwolvenfeest is een spannend en grappig avontuur voor lezers vanaf 8 jaar of zelfs 7.

Er is een weerwolvenfeest op school, wrow!
Timmie draagt een wolvenmasker van papier.
Dolfje en Noura niet. Het is volle maan.
Zij hebben geen masker nodig.
Het feest is vol dansende vampieren en weerwolven.
DJ Leo draait plaatjes.
En volgens meester Frankula gaan Dolfje en Noura de wedstrijd winnen.
Maar dan gaat het mis. Alle maskers moeten af...

Paul van Loon: al 10 boeken bekroond door de Nederlandse Kinderjury. Zoals altijd is Weerwolvenfeest weer erg leuk geschreven in een taal die vlot leest voor jonge lezers. Het telt zo'n 100 pagina's en is te verkrijgen voor maar 10 euro. Een leuk en goedkoop eindejaarscadeau dus voor de fans van Dolfje.

Labels:
11

Anna's grote sintboek

het nieuwe sinterklaasboekje van Anna
gepubliceerd 31 augustus 2023

Kathleen Amant

kinderboeken Kathleen Amant

Kathleen Amant (1969, Aalst) studeerde toegepaste kunsten aan de Academie van Gent. In 2004 debuteerde ze als schrijver met twee boeken waarin de ondeugende peuter Anna de hoofdrol speelde. Voor Van Halewyck schrijft en tekent ze de kartonboeken rond Wannes. Kijk ook eens op de website van Kathleen Amant.

leuke sintboeken - Anna's grote sintboek

Dit kinderboek staat in   1 - 2 jaar   3 - 4 jaar  

Wat spannend, binnenkort komt Sinterklaas! Anna kan bijna niet meer wachten, maar ze moet nog eventjes geduld hebben. Eerst is er nog van alles te doen: Anna maakt een brief voor de Sint met haar verlanglijstje, ze zet haar schoentje klaar en maakt een mooie tekening voor de Sint. En ondertussen zingt Anna leuke sinterklaasliedjes. Zo duurt het wachten op de Sint niet zo lang … Een vrolijk, leerrijk en lekker dik boek over Sinterklaas. Voor kinderen vanaf 2,5 jaar.

Anna's grote sintboek wordt gegarandeerd een voltreffer bij kinderen die nog over de Sint moeten leren.

Labels:
12

Kaatje viert Halloween

het allernieuwste Halloween boekje is uit!
gepubliceerd 31 augustus 2023

Liesbet Slegers

prentenboeken van Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (1975) is een Vlaams kinderboeken schrijfster en illustratrice. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

alle kinderboeken van Liesbet Slegers - website van Liesbet Slegers

Halloween boekjes kinderen - Kaatje viert Halloween

Dit kinderboek staat in   1 - 2 jaar   3 - 4 jaar  

Het is Halloween. Kaatje gaat verkleed als heksje naar school. In de klas is het een echt griezelfeest. Ze knutselen spookjes, spelen een heksenspel en dansen op griezelmuziek.

’s Avonds gaat Kaatje samen met Karel, Ali en papa zingen in de straat. Wat is Halloween toch leuk! Een vrolijk griezelverhaal over Halloween.

Voor peuters vanaf 24 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.

Labels:
13

De ontdekking van de talenten

De magische academie 1
gepubliceerd 11 mei 2023

Anna Ruhe

alle kinderboeken van Anna Ruhe

Anna Ruhe (* 1977 in Berlijn) is een Duitse kinderboekenschrijfster. Alle delen van haar boekenreeks ‘De magische apotheek’ staan ​​sinds 2018 op de bestsellerlijst van het Duitse Spiegel (jeugdboeken) en zijn ondertussen in 11 talen vertaald. Anna Ruhe werd geboren in Berlijn. Als tiener woonde ze een tijdje in Engeland voordat ze terugkeerde naar Duitsland en communicatieontwerp en illustratie studeerde. Daarna werkte ze als grafisch ontwerper bij verschillende ontwerpbureaus. Na de geboorte van haar twee kinderen begon ze kinderboeken te schrijven. Ze geeft schrijflessen op het gebied van ‘creatief schrijven’. Ze woont met haar gezin in Berlijn.

alle kinderboeken van Anna Ruhe - meer info op Wikipedia (De)

De ontdekking van de talenten

Dit kinderboek staat in   9 - 10 jaar   11 - 12 jaar

De magische academie is een spectaculaire nieuwe serie in de wereld van De magische apotheek!

Ella Fredericks heeft lang op deze dag gewacht: eindelijk is ze leerling op de magische academie. En eindelijk kan ze in de voetstappen van sentifleur Lucie Alvenstein treden en haar talent met magische geuren laten zien!

Maar in het bos rond de school schuilt een groot gevaar. Een mysterieuze orde, die zich ‘De Groep’ noemt, probeert tegen elke prijs te voorkomen dat de leerlingen worden opgeleid tot geurapotheker. En Ella en haar vrienden Polly en Ben zijn de enigen die De Groep in de weg staan…

De ontdekking van de talenten in de serie De magische academie van Anna Ruhe is een los te lezen deel van een nieuwe serie in de wereld van De magische apotheek met sfeervolle illustraties van Claudia Carls. Spanning, magie en avontuur voor jongens en meisjes vanaf 9 jaar!

Deel 2 in deze leuke serie De magische academie - Gevaarlijk gefluister verschijnt midden november 2023 maar kan nu al besteld worden! Zeker doen want dit is een erg leuke serie voor jonge lezers, opnieuw.

14

Het Pretpark

De avonturen van Rutger, Thomas en Paco 3
gepubliceerd 12 september 2023
Het Pretpark

Dit kinderboek staat in   7 - 8 jaar  

Het Pretpark is het superspannende derde boek van YouTubers Rutger Vink (Furtjuh), Thomas van Grinsven (Gewoon Thomas) en hun hond Paco.
Rutger, Thomas en Paco zijn uitgenodigd voor de opening van een heel bijzonder pretpark: Pacoland! Ze krijgen een rondleiding van de eigenaar van het park, Ilona Muis. Maar waarom gedraagt ze zich zo vreemd? Als Rutger, Thomas en Paco in de grootste achtbaan ter wereld zitten en ze steeds sneller en sneller gaan, staan ze voor een wel heel grote verrassing…

‘De avonturen van Rutger, Thomas en Paco’ is dé succesvolle en prijswinnende kinderboekenserie van dit moment. Het Pretpark is het derde deel in de serie. De avonturen van Rutger, Thomas en Paco hebben twee keer de Kinderjuryprijs gewonnen in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar met De Magische Halsband en De Tijdmachine. De Magische Halsband won de Kinderjuryprijs in 2022, De Tijdmachine won in 2023. De Kinderjuryprijs is een prijs die volledig door kinderen zelf wordt bepaald en is de belangrijkste publieksprijs.

15

Gameboek - Vuurstrijd

Spion, magiër of strijder, wie ben jij?
gepubliceerd 27 september 2023
Gameboek - Vuurstrijd - kinderboek 11 jaar en 12 jaar 2023

Dit kinderboek staat in   11 - 12 jaar

Het is tijd voor je nieuwe missie, Schaduwkraai. De duistere heks Cassandra is op zoek naar het Boek der Doden. Als ze het te pakken krijgt, zal ze oppermachtig zijn. Jij bent Schaduwkraai en wilt haar stoppen. Je missie leidt je door de gevaarlijke dwergmijnen en de verraderlijke bossen van Iverland.·

STAP 1 - Kies wie je wilt zijn:

Een strijder - Een spion - Een magiër

STAP 2 - Kies je gave:

Intuïtie - Spoorzoeken - Sloten openen - Zakkenrollen

Kies wat voor held je wilt zijn in Vuurstrijd en bepaal zelf het verhaal, net alsof je in een game rondloopt. Dit vervolg op het eerste Gameboek van Marcel Groenewegen genaamd Schaduwkraai is weer even leuk en spannend voor jonge lezers die van fantasy en actie houden (en van gamen). Voor het eerste boek waren er veel enthousiaste lezers te vinden dus hopelijk voor dit even leuke vervolgdeel weer even veel. Voor jongens en meisjes!

Labels:
16

Het meisje dat een panter kwijt was

het nieuw avontuur van Nizrana Farook - vanaf 9 jaar
gepubliceerd 25 januari 2023

Nizrana Farook

alle kinderboeken van Nizrana Farook

Nizrana Farook is geboren en getogen in Colombo, Sri Lanka, en de mooie landschappen van haar thuisland krijgen een belangrijke plaats in de verhalen die ze schrijft voor kinderen. Ze heeft een master in schrijven voor jongeren en woont met haar gezin in Hertfordshire Engeland. Ze heeft momenteel vier boeken geschreven voor kinderen van 9 tot 12 jaar ongeveer waarvan er inmiddels 3 zijn vertaald in het Nederlands. In 2023 verschijnt normaal gezien nog het vierde. In haar verhalen staat de relatie tussen een dier en een kind centraal en de avonturen die beide samen beleven. Heel leuk dus voor kinderen van over de hele wereld om te lezen.

alle kinderboeken van Nizrana Farook - website Nizrana Farook - Twitter

Het meisje dat een panter kwijt was - beste kinderboeken vanaf 10 jaar

Dit kinderboek staat in   9 - 10 jaar   11 - 12 jaar

Het meisje dat een panter kwijt was is een leuk en spannend nieuw verhaal van de auteur van Het meisje dat op een olifant ontsnapte en De jongen die met en walvis zwom.

Dit derde spannende avontuur dat zich afspeelt in een fictief Sri Lanka zit boordevol gevaar, stropers en een bedreigde luipaard! Selvi is een wild kind dat dol is op klimmen in de prachtige bergen achter haar huis. Ze wordt vaak vergezeld door Lokka, een luipaard met een prachtige vacht en enorme gouden ogen. Als jagers Lokka komen halen, is Selvi vastbesloten om te vechten. Maar wat kan ze doen tegen zulke machtige vijanden? Wend je natuurlijk tot haar vrienden! Nu hebben ze alleen het perfecte plan nodig...

Selvi struint graag door de bergen van Serendib, waar ze woont. Net als Lokka, een prachtige wilde panter. Maar in de bergen waart ook een gevaar rond. Lukt het Selvi om Lokka te beschermen en voor hun vrijheid te vechten? Of zal ze beide voorgoed kwijtraken?

‘Een schitterend verhaal... het tempo blijft hoog’ Telegraph
‘Meer van dit, graag’ Observer

Labels:
17

Sinterklaas

het klassieke prentenboek
gepubliceerd 16 oktober 2023
Sinterklaas - beste prentenboeken

Dit kinderboek staat in   3 - 4 jaar   5 - 6 jaar  

Beste kijklezers,

Jaren geleden schreef ik Sinterklaas en de Pieten een brief met de vraag of ik bij hen langs kon komen. Ze moesten er lang over nadenken, maar toen mocht ik één week logeren op het landgoed in Spanje. Ik tekende het grote huis, de werkplaats, de stoomboot, de Sint-Nicolaasschool en de hofjes van de Thuispieten. Het werd een prentenboek met wel duizend verhalen.

Omdat er sindsdien zoveel is veranderd, ben ik opnieuw naar Spanje gegaan met de trein van kwart over twee. In Madrid werd ik opgehaald met een gloednieuwe Pietenbus. Ik verbleef in hetzelfde oude huisje naast het grote huis, met uitzicht op zee. Wat bleek: alle Pieten wonen nu in een door henzelf ontworpen Pietenflat, compleet met klimmuur. De zolder is omgebouwd tot bibliotheek en er hangt een enorm flatscreen om naar films te kijken of te gamen. De stoomboot is ook verbeterd. De meeste Pieten slapen nu bovendeks, behalve degenen die dat niet willen. De steenkolen worden binnenkort vervangen door elektriciteit of waterstof. De zonnepanelen zijn al geïnstalleerd. Ik vermoed dat iedereen een mobiele telefoon heeft, zelfs Sinterklaas! Maar dat heb ik niet durven vragen.

In ons land is ook veel veranderd in al die jaren: meer fietspaden, bakfietsen, elektrische fietsen en verbouwde huizen. Ook zijn er meer mensen. Helemaal nieuw is de trainingsdag voor Hulppieten! Grote mensen kunnen zich voor deze dag opgeven. Na een stevige training, afgerond met een examen, kunnen zij een diploma Tijdelijke Hulppiet halen (3 jaar geldig!). Alles wat ik heb gezien, heb ik getekend. Het resultaat is dit prentenboek.

Met feestelijke groet,
Charlotte Dematons

18

Gespot - Jack & Twitch en de jacht op de lammergier

zelf lezen vanaf 9 jaar ongeveer
gepubliceerd 16 januari 2023
Gespot - Jack & Twitch en de jacht op de lammergier

Dit kinderboek staat in   9 - 10 jaar   11 - 12 jaar

Jack redt een gewonde kat en vermoedt al snel dat dit het werk is van een dierenbeul. Vastberaden gaat hij op onderzoek uit.

Zijn vriend Twitch hoort dat er een lammergier onderweg is naar Poeldal. Is die zeldzame vogel ook in gevaar?

Ze stuiten op een duister complot. Kunnen Jack en Twitch de zaak oplossen voor het te laat is?

Een leuk verhaal dus voor jonge lezers die houden van de natuur en dieren, en van een leuk avontuur met vrienden.

Eerder verscheen ook al het even leuke Twitch en de vlucht van de ijsvogel (eveneens ongeveer 300 pagina's).

'M.G. Leonard schept een wereld waarnaar je terugverlangt. Tijdens het lezen bekruipt je het plezierige gevoel dat dit avontuur je zomaar zélf zou kunnen overkomen.'
- Trouw

Labels:
19

Juf Braaksel en de gigantische ontploffing

Juf Braaksel 6
gepubliceerd 05 september 2023

Carry Slee

kinderboeken Carry Slee

Carry Slee werd in 1949 geboren in Amsterdam. Al op jonge leeftijd was ze veel met verhalen en boeken bezig. Toen ze nog niet kon schrijven, bedacht ze verhaaltjes voor haar knuffeldieren. Ze zette haar knuffels in een kring om zich heen en las voor uit eigen werk. Op de lagere school had ze een schrift waarin ze korte verhalen en gedichten noteerde. (website van Carry Slee)

Juf Braaksel 6 - Juf Braaksel en de gigantische ontploffing

Dit kinderboek staat in   7 - 8 jaar   9 - 10 jaar  

Een gloednieuw deel in de spannende en grappige Juf Braaksel-serie!

Eindelijk is het zover: vandaag gaat groep zeven op schoolreis! Ze kunnen niet wachten tot de bus naar Texel vertrekt. Maar dan krijgen ze de schrik van hun leven. Net voordat de bus gaat rijden stapt juf Brakel in. Ze dachten dat ze voorgoed van haar af waren, maar ze is terug!
En het wordt nóg erger, want van Braaksel moet juf Evi op school blijven en ze gaan ook niet meer naar Texel. In plaats daarvan neemt Braaksel ze mee naar een kasteel in Zuid-Limburg. Het is een griezelige plek vol geheimen. Waarom heeft Braaksel deze mysterieuze plek uitgekozen? Het heeft vast iets te maken met een blauw blikje dat ze van haar op moeten graven in de kasteeltuin. Wat zou erin zitten? Lotte, Thijs, Milou en Lucas moeten het weten. Ze gaan zelfs 's nachts in het donkere bos op onderzoek uit om erachter te komen...

Labels:
20

De TikTok Party

Lukt het Nikki om de hele klas binnen te smokkelen op een waanzinnig TikTok-feest?
gepubliceerd 22 november 2023
De TikTok Party - beste kinderboek 2023 - meisjes

Dit kinderboek staat in   9 - 10 jaar   11 - 12 jaar

De TikTok Party is een avontuurlijk fictie-boek met TikTok in de hoofdrol. Voor alle meiden die dol zijn op dansvideo’s, verrassende sketches en pranks.

Nikki is dol op TikTok. En op beroemde TikTokkers. Ze woont met haar vader midden in de stad, boven een zaal waar een bijzonder feest wordt georganiseerd. Alleen beroemde TikTokkers zijn uitgenodigd. Toevallig is dat feest op Nikki’s verjaardag! Superleuk! Nikki wil erheen, met de hele klas. Maar ze heeft geen toegangskaartjes. Lukt het haar en de klas toch om op de TikTok Party te komen?

Weer een leuk kinderboek van schrijfster Annet Jacobs die graag leuke verhalen over jongeren en TikTok bedenkt.

Labels:

Kopen bij bol.com

21

Rik en Jesper maken er een zooitje van

Glowmovies 1
gepubliceerd 09 mei 2023
Rik en Jesper maken er een zooitje van - kinderboeken 2023

Dit kinderboek staat in   7 - 8 jaar   9 - 10 jaar  

Rik en Jesper maken er een zooitje van’ is een komische graphic novel over een bizar bouwwerk en een boze buurman. Met tekeningen van Tamara Boon.

Rik Kleeven en Jesper Weijs ken je van hun YouTubekanaal Glowmovies. In hun video’s bouwen ze de gekste creaties en bedenken ze de vetste uitdagingen. In hun kinderboek ‘Rik en Jesper maken er een zooitje van’ bouwen ze erop los en dat leidt tot De Ramp…

Rik en Jesper wonen (bijna) naast elkaar – er staat één huis tussen. Dat is op zich niet zo erg, maar helaas woont daar de zure buurman Arie Zemelaar, die een hekel heeft aan kinderen en aan lawaai.

Dat komt slecht uit, want Rik en Jesper bouwen erop los! En dat geeft herrie. En er gaan wel eens dingen mis, zoals op de dag van De Ramp. Die heeft iets te maken met een ondergronds gangenstelsel, een flink aantal bizarre bouwwerken en een plaag bijzondere huisdieren…

In deze humoristische en avontuurlijke graphic novel komen tekst en beeld op een vindingrijke manier samen: illustraties, handgeschreven tekst en strips van Tamara Boon wisselen elkaar af om het verhaal helemaal tot leven te brengen. Vanaf 8 jaar zelf te lezen.

Labels:
22

Kun jij een geheim bewaren?

een prentenboek over draken en geheimen
gepubliceerd 09 mei 2023
Kun jij een geheim bewaren? - leuke prenteboeken

Dit kinderboek staat in   3 - 4 jaar  

Op een dag ontdekt Winnie in het bos de laatste draak op aarde. Als de volwassenen erachter komen dat ze bestaan zijn deze wezens in gevaar. Zou Winnie dit geheim echt kunnen bewaren?

Winnie wordt 's nachts vaak wakker en denkt dan dat ze een draak hoort brullen, hoewel haar ouders haar verzekeren dat het alleen maar de wind is. Maar op een ochtend, als ze aan het oefenen is met haar zwaard, pakt de wind haar op en zet haar neer op de rug van een echte draak. Wanneer de draak Winnie voorstelt aan een aantal mythische wezens, vertellen zij haar hun grote geheim. Maar zou Winnie, wanneer ze weer thuis is, het geheim van deze bijzondere wezens kunnen bewaren?

Kun jij een geheim bewaren? is een leuk, 40 pagina's tellend prentenboek voor nieuwsgierige kinderen.

Labels:
23

De Zoete Zusjes gaan verhuizen

De Zoete Zusjes
gepubliceerd 29 augustus 2023

Hanneke de Zoete

De Zoete Zusjes

Samen met haar dochters Saar en Janna, die je natuurlijk kent als de Zoete Zusjes, maakt Hanneke de Zoete (1981) superleuke YouTube-video’s. Maar ze doet veel meer, want ze heeft inmiddels ook een heleboel boeken over de Zoete Zusjes geschreven! In 2019 maakte ze haar schrijversdebuut met het kinderboek ‘Woensdagmiddag met de Zoete Zusjes’. In juni 2021 won De Zoete met ‘De Zoete Zusjes zoeken een schat’ de Prijs van de Nederlandse Kinderjury in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar. Website van de Zoete Zusjes (YouTube).

alle boeken van Hanneke de Zoete

De Zoete Zusjes gaan verhuizen

Dit kinderboek staat in   5 - 6 jaar   7 - 8 jaar  

'De Zoete Zusjes gaan verhuizen’ is een vrolijk avonturenverhaal over de populaire zusjes Saar en Janna (bekend van YouTube). Om voor te lezen vanaf 4 jaar, of om zelf te lezen vanaf 7 jaar.
 

In 'De Zoete Zusjes gaan verhuizen’, geschreven door Hanneke de Zoete, gaan Saar en Janna verhuizen. Superleuk, maar ook een beetje spannend. Saar en Janna weten het zo net nog niet, met dat nieuwe huis. Zal het allemaal wel goedkomen?

De Zoete Zusjes zitten met allerlei vragen. Voelt het nieuwe huis straks wel als thuis? Hoe zullen de nieuwe buren zijn? Kunnen alle knuffels wel meeverhuizen? Thuis is gewoon thuis. En straks wordt alles anders. Wie wil dat nou?

Langzaam wordt het steeds toch iets leuker: de tuin is zo groot dat er een trampoline in kan, en ze mogen zelf kiezen in welke kleur hun nieuwe kamer geschilderd wordt. En die buren blijken ook nog niet zo stom: de buurjongens zijn dan wel twee stoute broertjes, maar ze kunnen samen best een coole boomhut bouwen waarin ze zich kunnen verstoppen voor de grote mensen.

Na de verhuizing gaan Saar en Janna langs de deuren van hun nieuwe straat met zelfgebakken koekjes. Ook de andere buren blijken superaardig. De meiden krijgen spontaan zin in een feestje. Hoog tijd dus voor een leuke burendag!

Een heerlijk boek om voor te lezen vanaf 4 jaar of voor kinderen vanaf 7 jaar die zelf willen lezen. De uitvoering van dit (voorlees)boek is mooi gebonden, vrolijk geïllustreerd door Iris Boter en met glitters op het omslag. Dat maakt dit boek ook een perfect cadeau voor elk kind. Ter gelegenheid van een verjaardag, diploma, verhuizing, Sinterklaas, Kerstmis, of gewoon zomaar.

Labels:
24

Horrorland - Escape

om zelf te lezen vanaf 10 jaar
gepubliceerd 15 februari 2023
Horrorland - Escape

Dit kinderboek staat in   9 - 10 jaar   11 - 12 jaar

Cody droomt ervan om naar de opening van Escape te gaan, het nieuwste en spannendste attractiepark ter wereld. Helaas is dat alleen weggelegd voor de rijke en coole kinderen, en daar hoort Cody niet bij. Als er een paar kaarten worden verloot, ontvangt hij tot zijn grote verbazing een van die uitnodigingen.

Eenmaal binnen, weet hij niet wat hij ziet! Het begint fantastisch, maar al gauw verandert zijn droom in een nachtmerrie. De attracties zijn levensgevaarlijk, kinderen verdwijnen en het spel wordt een gevecht op leven en dood. Kan Cody uit Escape ontsnappen?

'Escape' is het achtste boek in de serie Horrorland. Alle delen zijn los van elkaar te lezen. Het zijn boeken op kindermaat die een spannend en soms griezelig verhaal vertellen maar aangepast aan de jonge leeftijd. Voor de avontuurlijke lezers dus. Het bekendste deel in de serie is Het Poppenhuis, een aanrader.

25

Meester Jesper & de TikTok Battle

Het gestolen wachtwoord
gepubliceerd 27 september 2023
Meester Jesper & de TikTok Battle

Dit kinderboek staat in   9 - 10 jaar   11 - 12 jaar

Meester Jesper & de TikTok Battle is een grappig en spannend fictie-avontuur over meester Jesper en zijn klas. 160 pagina's.

Hoi leerlingen van groep 8. Morgen heb ik een danswedstrijd. Dus jullie zijn een dagje vrij. Doei!

Er verschijnen gekke filmpjes op de social media-kanalen van meester Jesper. Iemand heeft zijn accounts gehackt!

De gemene directrice, mevrouw Azijnvijver, is boos. Ze geeft meester Jesper 24 uur de tijd om dit op te lossen, anders is hij zijn baan kwijt. Samen met Asha, Dorian en Lieve uit zijn klas gaat meester Jesper op onderzoek. Heeft het soms iets met de dance battle te maken waaraan de klas overmorgen meedoet?

Meester Jesper is de leukste meester op TikTok, YouTube en Instagram.

Labels:

Pagina's