De stad zonder wind

een spannend fanatsy verhaal van ÉLéonore Devillepoix vanaf 10 jaar
gepubliceerd 17 januari 2023

dit boek staat in beste kinderboek 2023

nieuwe kinderboeken 2023 - De stad zonder wind

Dit kinderboek staat in   9 - 10 jaar   11 - 12 jaar  

Arka is nog maar 13 jaar als ze na een gevaarlijke tocht voor de poorten van de geheimzinnige stad Hyperborea staat. Hier zou haar vader wonen, die ze nog nooit gezien heeft. Arka wordt de discipel van de jonge Lastyanax, die zijn opleiding tot magiër nog maar net heeft afgerond. Als zijn mentor vermoord wordt, wordt Lastyanax meteen het politieke leven in gekatapulteerd. Ongelijkheid en corruptie tieren welig in Hyperborea. Het duo (Arka de rebelse strijdster, Lastyanax de intellectuele activist) probeert het tij te keren. Ze komen een intrige op het spoor die hun vriendschap op de proef stelt en de stad op haar grondvesten doet trillen.

De stad zonder wind is een nieuwe fantasy serie voor lezers vanaf 10 jaar ongeveer en wordt al vergeleken met de succesvolle serie De spiegelpassante en met boeken van Philip Pullman. Het is alvasrt erg fantasierijk en een spannende pageturner. Heel leuk geschreven ook. Een vervolg op dit boek kis al geschreven maar moet nog vertaald worden in het Nederlands!

'Een wonderbaarlijk verhaal dat fantasy combineert met het spannende genre. Adembenemend en meeslepend'
'Zo’n magisch, spannend, bedwelmend debuut hebben we sinds Harry Potter en de Steen der Wijzen niet meer gelezen! Spektakel, vanaf de eerste bladzijde. Wat een meesterwerk!'

Kopen bij bol.com

Met 'De stad zonder wind' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer erg goede kinderboeken te ontdekken op de site. Via de menubalk kan je de verschillende leeftijden raadplegen

Daarnaast hebben we nog een overzichtspagina met alle beste kinderboeken van de site verzameld, of een lijst met enkel het beste kinderboek 2023 of de nieuwe lijst met het beste nieuw kinderboek 2024.

Veel leesplezier.