Het meisje dat een panter kwijt was

het nieuw avontuur van Nizrana Farook - vanaf 9 jaar
gepubliceerd 25 januari 2023

Nizrana Farook

alle kinderboeken van Nizrana Farook

Nizrana Farook is geboren en getogen in Colombo, Sri Lanka, en de mooie landschappen van haar thuisland krijgen een belangrijke plaats in de verhalen die ze schrijft voor kinderen. Ze heeft een master in schrijven voor jongeren en woont met haar gezin in Hertfordshire Engeland. Ze heeft momenteel vier boeken geschreven voor kinderen van 9 tot 12 jaar ongeveer waarvan er inmiddels 3 zijn vertaald in het Nederlands. In 2023 verschijnt normaal gezien nog het vierde. In haar verhalen staat de relatie tussen een dier en een kind centraal en de avonturen die beide samen beleven. Heel leuk dus voor kinderen van over de hele wereld om te lezen.

alle kinderboeken van Nizrana Farook - website Nizrana Farook - Twitter

Het meisje dat een panter kwijt was - beste kinderboeken vanaf 10 jaar

Dit kinderboek staat in   9 - 10 jaar   11 - 12 jaar  

Het meisje dat een panter kwijt was is een leuk en spannend nieuw verhaal van de auteur van Het meisje dat op een olifant ontsnapte en De jongen die met en walvis zwom.

Dit derde spannende avontuur dat zich afspeelt in een fictief Sri Lanka zit boordevol gevaar, stropers en een bedreigde luipaard! Selvi is een wild kind dat dol is op klimmen in de prachtige bergen achter haar huis. Ze wordt vaak vergezeld door Lokka, een luipaard met een prachtige vacht en enorme gouden ogen. Als jagers Lokka komen halen, is Selvi vastbesloten om te vechten. Maar wat kan ze doen tegen zulke machtige vijanden? Wend je natuurlijk tot haar vrienden! Nu hebben ze alleen het perfecte plan nodig...

Selvi struint graag door de bergen van Serendib, waar ze woont. Net als Lokka, een prachtige wilde panter. Maar in de bergen waart ook een gevaar rond. Lukt het Selvi om Lokka te beschermen en voor hun vrijheid te vechten? Of zal ze beide voorgoed kwijtraken?

‘Een schitterend verhaal... het tempo blijft hoog’ Telegraph
‘Meer van dit, graag’ Observer

Met 'Het meisje dat een panter kwijt was' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer erg goede kinderboeken te ontdekken op de site. Via de menubalk kan je de verschillende leeftijden raadplegen

Daarnaast hebben we nog een overzichtspagina met alle beste kinderboeken van de site verzameld, of een lijst met enkel de nieuwste kinderboeken van de laatste twee jaar.

Veel leesplezier.