De oproep der kabouters

het tweede deel van de saga van de kabouters
gepubliceerd 06 mei 2014

Wil Huygen

kinderboeken Wil Huygen

Wil Huygen (1922 – 2009) was een Nederlandse arts en auteur. Hij is vooral bekend door zijn teksten in een serie boeken over kabouters, waarvoor Rien Poortvliet de illustraties maakte. Het eerste deel, Leven en werken van de Kabouter (1976), werd een klassieker. In De oproep der kabouters (1981), het tweede boek uit de serie, maakt Huygen naast Poortvliet ook zelf deel uit van het verhaal. Beide boeken dienden in de jaren tachtig als basis voor een tekenfilmserie. In de loop der jaren gingen miljoenen exemplaren van Leven en werken van de Kabouter over de toonbank. De Engelse vertaling, The Gnomes, stond langer dan een jaar nummer 1 op de bestsellerlijst van de New York Times.

alle boeken van Wil Huygen 

De oproep der kabouters

Dit kinderboek staat in   5 - 6 jaar   7 - 8 jaar  

Na Leven en Werken van de kabouters heb je hier het vervolg De oproep der kabouters. Even mooi als het eerste deel. Alles wordt zo levensecht verteld dat je nog zou geloven dat deze lieflijke kabouters echt bestaan. Toen al bevatte dit boek ook een les over de natuur en het milieu en dat we beide moeten koesteren.

Midden in de winter van 1980-1981 worden Rien Poortvliet en Wil Huygen door de kabouters naar het verre Lapland ontboden. Een onvergetelijke tocht van meer dan drieduizend kilometer volgt, vol schitterende ontdekkingen, interessante ontmoetingen, grappige voorvallen en spannende avonturen. Poortvliet en Huygen legden alles vast met penseel en pen. Dit verrukkelijke boek vol wijze lessen was het resultaat. Jonge en minder jonge kinderen zullen genieten van deze avontuurlijke reis met de kabouters, net als de ouders die dit verhaal mogen voorlezen.

Weer een aanrader dit tweede verhaal in het epos van de kabouters en hun vrienden.

Tags: 

Met 'De oproep der kabouters' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer erg goede kinderboeken te ontdekken op de site. Via de menubalk kan je de verschillende leeftijden raadplegen

Daarnaast hebben we nog een overzichtspagina met alle beste kinderboeken van de site verzameld, of een lijst met enkel het beste kinderboek 2023 of de nieuwe lijst met het beste nieuw kinderboek 2024.

Veel leesplezier.