Wil Huygen

kinderboeken Wil Huygen

Wil Huygen (1922 – 2009) was een Nederlandse arts en auteur. Hij is vooral bekend door zijn teksten in een serie boeken over kabouters, waarvoor Rien Poortvliet de illustraties maakte. Het eerste deel, Leven en werken van de Kabouter (1976), werd een klassieker. In De oproep der kabouters (1981), het tweede boek uit de serie, maakt Huygen naast Poortvliet ook zelf deel uit van het verhaal. Beide boeken dienden in de jaren tachtig als basis voor een tekenfilmserie. In de loop der jaren gingen miljoenen exemplaren van Leven en werken van de Kabouter over de toonbank. De Engelse vertaling, The Gnomes, stond langer dan een jaar nummer 1 op de bestsellerlijst van de New York Times.

alle boeken van Wil Huygen 

Kinderboeken van deze auteur

1

De oproep der kabouters

het tweede deel van de saga van de kabouters
gepubliceerd 06 mei 2014
De oproep der kabouters

Dit kinderboek staat in   5 - 6 jaar   7 - 8 jaar  

Na Leven en Werken van de kabouters heb je hier het vervolg De oproep der kabouters. Even mooi als het eerste deel. Alles wordt zo levensecht verteld dat je nog zou geloven dat deze lieflijke kabouters echt bestaan. Toen al bevatte dit boek ook een les over de natuur en het milieu en dat we beide moeten koesteren.

Midden in de winter van 1980-1981 worden Rien Poortvliet en Wil Huygen door de kabouters naar het verre Lapland ontboden. Een onvergetelijke tocht van meer dan drieduizend kilometer volgt, vol schitterende ontdekkingen, interessante ontmoetingen, grappige voorvallen en spannende avonturen. Poortvliet en Huygen legden alles vast met penseel en pen. Dit verrukkelijke boek vol wijze lessen was het resultaat. Jonge en minder jonge kinderen zullen genieten van deze avontuurlijke reis met de kabouters, net als de ouders die dit verhaal mogen voorlezen.

Weer een aanrader dit tweede verhaal in het epos van de kabouters en hun vrienden.

tags:
2

Leven en werken van de Kabouter

het klassieke kinderboek over de kabouters
gepubliceerd 15 februari 2012
Leven en werken van de Kabouter

Dit kinderboek staat in   5 - 6 jaar   7 - 8 jaar   9 - 10 jaar  

Leven en werken van de Kabouter is pure nostalgie. Een echte klassieker onder de boeken voor kinderen en nog steeds prima geschikt als voorleesboek en kijkboek door de prachtige prenten. Nieuw uitgegeven als mooie hardcover. Met meer dan 200 pagina's leesplezier.

in het fraai vormgegeven kinderboek Leven en werken van de Kabouter worden met name alle feiten en mythes over de kabouter voor eens en voor altijd uiteengezet en verklaard. Sinds het verschijnen van het boek zijn jong en oud geboeid door de prachtige tekeningen en uitgebreide verhalen over deze kleine figuren. Werkelijk alle aspecten van het kabouterleven komen aan bod; van kunst en cultuur, architectuur, onderwijs en opvoeding, tot relaties, gereedschappen en medicijnen. Zowel met het potlood als de pen wordt alles gedetailleerd en met humor beschreven.

Dit prachtige boek werd een bestseller in veel talen over heel de wereld en werd ook verfilmd voor televisie bij ons. De illustraties van Rien Poortvliet zijn dan ook gekend over heel de wereld. Een echte aanrader dit mooie boek om nieuwe generaties te leren over de handel en wandel van de kabouters.