Daniela Drescher

alle boeken van Daniela Drescher

De Duitse schrijfster Daniela Drescher verbleef lange tijd in Amerika en Zwitserland. Sinds haar opleiding tot schildertherapeute, werkte ze ruim 10 jaar intensief therapeutisch met kinderen. Drescher maakte ruim 20 kinderboeken, die in veel landen zijn verschenen. Er is veel aandacht voor planten en dieren in haar werk. Ze gebruikt prachtige volle kleuren en de bladzijden ademen gezondheid en ruimte voor het leven. Verschillende van haar boekjes gaan over kabouters.

alle kinderboeken van Daniela Drescher - website Daniela Drescher (Duitstalig)

Kinderboeken van deze auteur

1

Ole Langbaard

over een lieve oude kabouter, voor de allerkleinsten
gepubliceerd 15 juni 2020
Een kabouterverhaal: Ole Langbaard

Dit kinderboek staat in   1 - 2 jaar   3 - 4 jaar  

Ole Langbaard is een heel mooi getekend prentenboek over een kabouter die in de winter zijn ronde doet om de dieren eten te geven. Om te tonen en voor te lezen vanaf 1 a 2 jaar en wat ouder. De illustraties van de kabouter en zijn dierenvrienden zijn echt prachtig. Dit fraaie peuterboekje kost maar ongeveer 10 euro. Niet duur dus.

Het is winter in het bos en Ole Langbaard komt tevoorschijn. Hij stapt door de sneeuw om de dieren eten te geven. Een kleine ree, een muis en een haas, ze krijgen allemaal wat lekkers van deze lieve oude kabouter. En als iedereen wat gehad heeft, keert Ole weer terug naar zijn gezellige huisje om uit te rusten van de lange dag. Een nieuw en toch tijdloos kabouterverhaal om samen met kleine kinderen te lezen. Geniet samen van dit prachtige winterverhaal gedrukt op stevig karton.

tags:

Kopen bij bol.com

2

De tuinavonturen van Gijsbert

nieuwe avonturen van kabouter Gijsbert - vanaf 5 jaar
gepubliceerd 11 juni 2020
Kabouterboek - De tuinavonturen van Gijsbert

Dit kinderboek staat in   5 - 6 jaar   7 - 8 jaar  

De tuinavonturen van Gijsbert bevat weer 120 pagina's vol mooie verhaaltjes over kabouter Gijsbert. Om voor te lezen voor kinderen vanaf 5 jaar en ouder.

Op een dag, terwijl het pijpenstelen regent, verschijnt Gijsbert plotseling in de tuin. Hij vindt al snel een geschikt onderkomen in een oude regenton en gaat op pad om kennis te maken met zijn nieuwe buren. In korte, rijk geïllustreerde verhalen vertelt Daniela Drescher uit het leven van haar tuinkabouter Gijsbert, die het leven in zijn nieuwe omgeving behoorlijk op zijn kop zet. Hij organiseert een slakkenrace, ergert Munz de kater en wordt verliefd op de elf Gisela. Heerlijk voor te lezen vanaf 5 jaar en om daarna zelf te lezen.

Ook heel mooi is het eerste deel in deze reeks kabouterverhalen over kabouter Gijsbert: Gijsbert hoort het gras groeien. In de mooie verhalen daar heeft de lieve kabouter een beetje ruzie met de kat in de tuin. Maar dat komt wel goed. In korte, rijk geïllustreerde verhalen vertelt Daniela Drescher uit het leven van haar olijke tuinkabouter Gijsbert. Ieder hoofdstuk is een nieuw avontuur vol kleurrijke karakters en prachtige tekeningen.

tags:
3

Pippa en Pelle in de sneeuw

Pippa & Pelle spelen in de winter
gepubliceerd september 2015
winterboeken kinderen - Pippa en Pelle in de sneeuw

Dit kinderboek staat in   3 - 4 jaar  

Pippa en Pelle in de sneeuw is een mooi geïllustreerd prentenboekje voor peuters vanaf 3 jaar ongeveer om voor te lezen en samen te bekijken.

Op een koude winterochtend worden Pippa en Pelle wakker. Er is een grote verrassing: het heeft gesneeuwd! Ze gaan naar buiten en ontmoeten nieuwe dierenvrienden in het bos. Ze sleeën, skiën en bouwen een sneeuwpop. Met rode wangen en een rode neus stappen ze door de sneeuw en hebben ze plezier, tot ze weer naar hun warme huisje teruggaan. Dit prachtige kartonboekje van illustratrice Daniela Drescher nodigt uit om samen met kleine kinderen op ontdekkingsreis te gaan. Een reis warm en droog binnen bij het voorlezen, en als het even kan buiten in de sneeuw!

Heel veel sneeuwplezier dus om samen met mama, papa of de grootouders te ontdekken. Peuters zullen houden van de mooie tekeningen van tekenares Daniela Drescher en genieten van de avonturen van de vriendjes Pippa en Pelle.

tags: