Pippa en Pelle in de sneeuw

Pippa & Pelle spelen in de winter
gepubliceerd september 2015

Daniela Drescher

alle boeken van Daniela Drescher

De Duitse schrijfster Daniela Drescher verbleef lange tijd in Amerika en Zwitserland. Sinds haar opleiding tot schildertherapeute, werkte ze ruim 10 jaar intensief therapeutisch met kinderen. Drescher maakte ruim 20 kinderboeken, die in veel landen zijn verschenen. Er is veel aandacht voor planten en dieren in haar werk. Ze gebruikt prachtige volle kleuren en de bladzijden ademen gezondheid en ruimte voor het leven. Verschillende van haar boekjes gaan over kabouters.

alle kinderboeken van Daniela Drescher - website Daniela Drescher (Duitstalig)

winterboeken kinderen - Pippa en Pelle in de sneeuw

Dit kinderboek staat in   3 - 4 jaar  

Pippa en Pelle in de sneeuw is een mooi geïllustreerd prentenboekje voor peuters vanaf 3 jaar ongeveer om voor te lezen en samen te bekijken.

Op een koude winterochtend worden Pippa en Pelle wakker. Er is een grote verrassing: het heeft gesneeuwd! Ze gaan naar buiten en ontmoeten nieuwe dierenvrienden in het bos. Ze sleeën, skiën en bouwen een sneeuwpop. Met rode wangen en een rode neus stappen ze door de sneeuw en hebben ze plezier, tot ze weer naar hun warme huisje teruggaan. Dit prachtige kartonboekje van illustratrice Daniela Drescher nodigt uit om samen met kleine kinderen op ontdekkingsreis te gaan. Een reis warm en droog binnen bij het voorlezen, en als het even kan buiten in de sneeuw!

Heel veel sneeuwplezier dus om samen met mama, papa of de grootouders te ontdekken. Peuters zullen houden van de mooie tekeningen van tekenares Daniela Drescher en genieten van de avonturen van de vriendjes Pippa en Pelle.

Tags: 

Met 'Pippa en Pelle in de sneeuw' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer erg goede kinderboeken te ontdekken op de site. Via de menubalk kan je de verschillende leeftijden raadplegen

Daarnaast hebben we nog een overzichtspagina met alle beste kinderboeken van de site verzameld, of een lijst met enkel het beste kinderboek 2023 of de nieuwe lijst met het beste nieuw kinderboek 2024.

Veel leesplezier.