Het meisje dat naar de sterren luisterde

een leuk leesboek voor meisjes (en jongens) vanaf 10 jaar
gepubliceerd 26 april 2022

Kelly Barnhill

Kelly Barnhill - alle kinderboeken

Kelly Barnhill is een Amerikaanse auteur van kinderliteratuur, fantasie en science fiction. Haar roman The Girl Who Drank the Moon (Het meisje dat de maan dronk) werd bekroond met de Newbery Medal 2017. Kirkus Reviews noemde When Women Were Dragons een van de beste sciencefiction- en fantasy boeken van 2022. In 2016 ontving haar novelle The Unlicensed Magician de World Fantasy Award for Long Fiction. Barnhill's boeken omvatten The Unlicensed Magician, The Witch's Boy (Heksenjongen ), Iron-Hearted Violet, The Mostly True Story of Jack, evenals verschillende non-fictie titels voor kinderen.

alle kinderboeken van Kelly Barnhill - Wikipedia (en)

beste kinderboeken 2022 - Het meisje dat naar de sterren luisterde

Dit kinderboek staat in   9 - 10 jaar   11 - 12 jaar  

Het meisje dat naar de sterren luisterde is een nieuw spannend, magisch en ontroerend verhaal van Kelly Barnhill. Voor fans van Het meisje dat de maan dronk.

Een vervloekt dorp.
Een dapper weesmeisje.
Een besluit dat alles verandert.

Anthea groeit op in een weeshuis. Ooit was het de gelukkigste plek op aarde, maar jaren geleden is het dorp getroffen door een tragedie. Het weeshuis raakt in armoede en verval. Af en toe liggen er gulle gaven bij het hek. Maar er zijn te veel monden te voeden. Anthea is het oudste weeskind. Zij voelt aan alles: binnenkort zal men haar noodgedwongen vragen het weeshuis te verlaten. Dan is ze op zichzelf aangewezen in een vijandige wereld waar ze niemand kent. Maar dan verdwijnt haar zusje…

Een ontroeren en best ook spannend leesboek dus dat vooral meisjes maar ook zeker jongens zal aanspreken. Voor lezers vanaf 10 jaar ongeveer die houden van fantasie en verbeelding.

Tags: 

Met 'Het meisje dat naar de sterren luisterde' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer erg goede kinderboeken te ontdekken op de site. Via de menubalk kan je de verschillende leeftijden raadplegen

Daarnaast hebben we nog een overzichtspagina met alle beste kinderboeken van de site verzameld, of een lijst met enkel de nieuwste kinderboeken van de laatste twee jaar.

Veel leesplezier.