Benji Davies

alle kinderboeken van Beji Davies

Benji Davies is illustrator en animatieregisseur. Zijn prentenboek De kleine walvis werd verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2017. Het eiland van opa, ook een prentenboek van zijn hand, werd bekroond met de prestigieuze World Illustration Award. Davies’ werk wordt in 22 landen uitgegeven. Inmiddels is ook de opvolger van De kleine walvis verschenen: De kleine walvis in de winter.

Kinderboeken van deze auteur

1

Donderkopje

een nieuwe uitgave van het prentenboek
gepubliceerd 17 januari 2024  -   dit boek staat in beste kinderboek 2024
Donderkopje - beste prentenboek 2024

Dit kinderboek staat in   3 - 4 jaar  

Gebonden kartonboek van Benji Davies’ tijdloze prentenboek over een kikkervisje.

Donderkopje is een herkenbaar en betoverend verhaal over opgroeien van prentenboekenmaker Benji Davies, bekend van o.a. De kleine walvis. Dit gebonden kartonboek is extra stevig, zodat ook de allerkleinsten van dit verhaal kunnen genieten. Donderkopje is een kikkervisje. Het kleinste kikkervisje in de vijver. Ze wil net als haar grote broers en zussen in een kikker veranderen. Maar dan moet ze wel uit de buurt van Dikke Blub zien te blijven. Dan ontdekt ze dat grote wensen ook met kleine stapjes kunnen uitkomen…
‘Benji Davies raakt in zijn realistische prenten de emoties in kleur en beeld.’ Jaapleest.nl

Auteur Benji Davies is onder andere bekend van De kleine Walvis.

2

De kleine walvis in de winter

een superleuk voorleesboekje
gepubliceerd november 2016
De kleine walvis in de winter

Dit kinderboek staat in   3 - 4 jaar   5 - 6 jaar  

De kleine walvis in de winter is het zelfstandig te lezen vervolg op De kleine walvis van Benji Davies, dat uitgeroepen is tot Prentenboek van het Jaar 2017.

Als Boys vader niet thuis komt na het vissen, gaat hij op onderzoek uit. Gelukkig krijgt hij hulp van zijn vriend de kleine walvis. Lukt het hem om zijn vader te vinden?

Een prachtig geïllustreerd prentenboek over liefde en vriendschap. Met De kleine walvis won Benji Davies Oscar's First Book Prize. Zijn tweede prentenboek, Het eiland van opa, werd bekroond met de prestigieuze World Illustration Award.

tags:
3

De kleine walvis

Prentenboek van het Jaar 2017
gepubliceerd oktober 2015
De kleine walvis

Dit kinderboek staat in   3 - 4 jaar   5 - 6 jaar  

De kleine walvis vertelt het verhaal van een eenzaam jongetje en een kleine walvis die op het strand aanspoelt. Hun vriendschap verandert hun levens voorgoed.

Met dit boek won Benji Davies de Oscar's First Book Prize. Voor zijn tweede prentenboek, Het eiland van opa, won hij de prestigieuze World Illustration Award.

'De prachtige illustraties van Benji Davies vertellen het verhaal. De tekeningen zijn vertederend en lief.' Leesfeest.nl