War Horse

een fantastisch avontuur voor jongens vanaf 8 jaar
gepubliceerd 29 oktober 2021
beste kinderboeken jongens - War Horse

Dit kinderboek staat in   7 - 8 jaar   9 - 10 jaar  

Als op een dag Alberts paard Joey verkocht wordt aan het leger, wil Albert zijn paard achterna. Albert is er rotsvast van overtuigd dat hij Joey terug zal vinden, waar de oorlog hen ook zal brengen.

War Horse is het aangrijpende verhaal over de vriendschap tussen een jongen en zijn paard. Het schept een helder beeld over de Eerste Wereldoorlog, het laat de chaos zien en de ontbering, maar ook de moed en de menselijkheid.

War Horse is een avontuurlijk verhaal dus dat vooral jongens zal aanspreken, al kan het uiteraard ook gewoon door meisjes gelezen worden. Een echte aanrader voor lezers vanaf 8 jaar ongeveer. 

De klassieker War Horse van Michael Morpurgo verscheen overigens in 1982 als boek, werd succesvol verfilmd in 2011 en verschijnt nu voor het eerst als prentenboek. Deze uitgave is veel meer dan zomaar een prentenboek. Het verhaal is prachtig in beeld gebracht door illustrator Tom Clohosy Cole in paginagrote illustraties die echt tot de verbeelding spreken en die nauw aansluiten bij de tekst.

Kopen bij bol.com

Met 'War Horse' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer erg goede kinderboeken te ontdekken op de site. Via de menubalk kan je de verschillende leeftijden raadplegen

Daarnaast hebben we nog een overzichtspagina met alle beste kinderboeken van de site verzameld, of een lijst met enkel het beste kinderboek 2023 of de nieuwe lijst met het beste nieuw kinderboek 2024.

Veel leesplezier.