Sint-Maarten en het beertje

over die andere Sint en zijn feest
gepubliceerd 29 september 2006
Sint-Maarten en het beertje

Dit kinderboek staat in   3 - 4 jaar  

Sint-Maarten en het beertje is een leuk boek over die ander Sint die in verschillende Vlaamse provincies bijvoorbeeld nog gekend is: Sint-Maarten. Een vrij uniek boekje in ons taalgebied.

Elk jaar op 11 november wordt er in de stad het Sint-Maartensspel opgevoerd. Marieke en haar teddybeer staan erbij met hun lantarens en ze zingen met de andere kinderen mee. Ze zien hoe de goede Sint-Maarten zijn mantel deelt met een halfbevroren man. Opeens begint er een klein jongetje te huilen. Hij is zijn lantaren kwijtgeraakt. Dan kijkt Sint-Maarten de kleine teddybeer veelzeggend aan. De teddybeer begrijpt de boodschap en geeft zijn lantaren aan het jongetje. Gelukkig heeft Marieke haar lantarentje nog en dat deelt ze samen met haar teddybeer.

Een ander leuk boekje over Sint-Maarten is Tessel viert Sint-Maarten of Bobbi viert Sint-Maarten.

Met 'Sint-Maarten en het beertje' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer erg goede kinderboeken te ontdekken op de site. Via de menubalk kan je de verschillende leeftijden raadplegen

Daarnaast hebben we nog een overzichtspagina met alle beste kinderboeken van de site verzameld, of een lijst met enkel de nieuwste kinderboeken van de laatste twee jaar.

Veel leesplezier.