Emiel: Winter op de Hazelhoeve

een winters verhaal van Astrid Lindgren
gepubliceerd 17 november 2021

Astrid Lindgren

poeken Astrid Lindgren

Astrid Lindgren (1907-2002) was een Zweedse schrijfster van verhalen voor zowel kinderen als volwassenen. Haar schrijverschap begon met een verhaal over Pippi Langkous. De geschiedenis van Pippi Langkous begon in de winter van 1941, toen Karin, zeven jaar oud, met longontsteking in bed lag en haar moeder vroeg een verhaaltje te vertellen over Pippi Langkous, een naam die ze op dat moment bedacht. Lindgren begon te vertellen en het verhaal nam vorm aan. Het duurde echter veel langer voordat ze het opschreef. Dit was voor het eerst drie jaar later, bedoeld als cadeau voor Karins tiende verjaardag.

Pippi Langkous is natuurlijk het bekendste werk van Astrid Lindgren maar ze heeft nog veel meer tijdloze verhalen geschreven voor kinderen, die nu in Nederland en België (her)ondekt worden.

alle boeken van Astrid Lindgren

Emiel: Winter op de Hazelhoeve

Dit kinderboek staat in   5 - 6 jaar   7 - 8 jaar  

Grappige winterverhalen over de liefste stoute jongen van de wereld: Emiel van de Hazelhoeve. Iedereen kent Pippi Langkous van Astrid Lindgren maar zij heeft nog veel meer leuke verhaaltjes geschreven met kinderen in de hoofdrol. Eentje daarvan is Emiel die soms een beetje kattenkwaad uitsteekt maar die wel het hart op de juiste plaats heeft. Ook jonge kinderen voelen zich aangesproken door de avonturen van dit jongetje dat houdt van de natuur en van de buitenwereld. Hij houdt dus ook zeker van de winter en alles wat daarbij hoort, zoals bijvoorbeeld een gevecht met sneeuwballen. Komt dat maar goed!

Emiel van de Hazelhoeve is de liefste kwajongen van de wereld. In deze winterse voorleesbundel staan drie verhalen over hem. Het begint meteen met een flinke streek, al is die dan bedoeld om de mensen in het armenhuis een échte kerst te bezorgen. Tijdens een sneeuwballengevecht krijgt Emiel problemen met zijn vader. En tot slot doet hij iets wat zó dapper is, dat iedereen hem alles weer vergeeft!

Tags: 

Met 'Emiel: Winter op de Hazelhoeve' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer erg goede kinderboeken te ontdekken op de site. Via de menubalk kan je de verschillende leeftijden raadplegen

Daarnaast hebben we nog een overzichtspagina met alle beste kinderboeken van de site verzameld, of een lijst met enkel het beste kinderboek 2023 of de nieuwe lijst met het beste nieuw kinderboek 2024.

Veel leesplezier.